Vállalkozó szeretnék lenni, de hogy találjam meg a számomra megfelelőt? 17/F
Nem szeretnék egész életemben alkalmazottként dolgozni, valami olyan vállalkozásba szeretnék kezdeni, amiben lehet fejlődni, hosszú távon keresztül lehet tervezni, és megfelelő számomra.
Ti milyen vállalkozási lehetőséget tudnátok ajánlani?
17 évesen max a szakmádban fejlődj egyszer, utána fejlessz egy vállalkozást.
Azt meg te tudod, hogy mihez értesz meg mire vagy képest. Én hiába mondom azt, hogy legyél válási ügyvéd, hogyha szar leszel benne akkor éhendöglesz. Hiába mondom, hogy legyél árufeltöltő, hogyha 2 óra futkározás után fáj a lábad.
"17 évesen max a szakmádban fejlődj egyszer, utána fejlessz egy vállalkozást."
Egy sikeres vállalkozáshoz igazából eléggé más kompetenciák kellenek, mint az, hogy vki jó szakember egy adott területen.
"megfelelő számomra" - Épp emiatt senki sem tud ajánlani neked semmit, maximum úgy, ha leírod, hogy milyen területek érdekelnek, miben vagy jó, mi a hobbid...stb De mint mondtam, egy sikeres vállalkozáshoz nem kell kiemelkedőnek lenned egy adott szakmában. Persze tudnod kell róla egy teljes képet alkotnod, de a vállalkozás elsősorban üzleti ismereteket követel meg.
1.- Vállalkozó csak 18 éves korod után lehetsz.
2.- milyen iskolába jársz, mihez értesz, mit szeretnél csinálni?
3.- 2-essel vitatkoznék, mert vagy nagyon jónak, élet és piacképesnek kell lenni vagy sok pénzzel kell rendelkezni, hogy megfizesd azt, aki ért ahhoz, amit csináltok.
4.- "hosszú távon keresztül lehet tervezni," - a mai, gyorsan változó világban nem igazán van ilyen. A vállalkozásnak pont az a lényege, hogy gyorsan reagál a megváltozott piaci körülményekre, kockáztat, stb.
5.- "és megfelelő számomra. " - mivel semmit nem írtál magadról, ezért nem tudhatjuk, mi a megfelelő számodra :-)
"vagy nagyon jónak, élet és piacképesnek kell lenni"
Pusztán attól, hogy teszem azt nagyon jó szakács vagy, még nem lesz szükségszerűen az éttermed üzletileg sikeres. Ugyanez az összes szakmára igaz, még akkor is, ha egyszermélyes egyéni vállalkozásról beszélünk. Viszont fordítva lehetséges, szóval pl úgy hogy alig-alig tudsz főzni, még lehet nagyon is sikeres éttermed. Sőt, az újszerű tevékenységek általában nem is egy adott szakmához sorolhatóak, hanem szakmák keverékei, a vállalkozónak a teljes képet kell átlátnia és összehangolnia, nem pedig a tevékenység egyes szegmenseiben szakmailag kiemelkedőnek lennie.
Én értem amit mondasz, de azért ne tájékoztassuk már félre a kérdezőt, hogy ha nem ért semmihez és nincs tőkéje, akkor attól még sikeres vállalkozó lehet...
Pl. ha fogalma nincs arról, hogy mennyi hús kell egy rántott szelethez, akkor a szakács simán "elszámolhat/felszámolhat" 30-40 dekát is hozzá - magyarul, ha nem ért a vállalkozáshoz, akkor átvágják a palánkon.
"ne tájékoztassuk már félre a kérdezőt, hogy ha nem ért semmihez és nincs tőkéje, akkor attól még sikeres vállalkozó lehet... "
Ilyet egy szóval sem írtam sehol. Azt írtam, hogy fontosabbak az üzleti kompetenciák, mint a szakmaiak, ha valaki vállalkozó akar lenni. Ez nagyon nem azt jelenti, hogy az illető nem ért semmihez. Sőt, ha vki főképp üzleti képzést kapott, az sem jelenti, hogy nem ért semmihez.
A területet, amibe bele akar vágni természetesen fel kell térképezni, meg kell ismerni, de ez nem jelenti szükségszerűen azt, hogy szakembernek vagy kiemelkedő szakembernek is kell lennie, sőt!
"alig-alig tudsz főzni, még lehet nagyon is sikeres éttermed"
na ez egy nettó baromság. lehet hogy nem kell mesterszakácsnak lenned, de ha azt se tudod, hogy kapcsold be a tűzhelyet, lehet neked akármilyen üzleti végzettséged, nem fogsz jól menő éttermet nyitni. kivéve, ahogy fentebb írták, ha sok lóvéd van, és meg tudsz fizetni olyat, aki ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!