Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ücsörögjek külföldön?

Ücsörögjek külföldön?

Figyelt kérdés

Szeretnék kimenni Svájcba vagy Ausztriába karkötőket készíteni.

Szóval lenne egy kis standom valahol a az utcán (mondjuk ahol sok a turista), és ott készíteném a karkötőket, amilyet a vásárló szeretne. Kiválasztja a színeket hozzá, medált/gyöngyöt, stb. amit akar, ahogy szeretné, 5 perc alatt megcsinálnám, és viheti is.

Mit kell tennem ahhoz, hogy ne büntessenek meg? Gondolom a helyet, ahol a standom van, ki kell bérelnem. Ezen kívül milyen jogi követelményeket von maga után egy ilyen kis külföldi "magánvállalkozás"?

Mit kell tennem?

2016. szept. 3. 08:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
Mit kell tenned? Felébredni, kihúzni a kezed a biliből és megismerkedni a való világgal....
2016. szept. 3. 09:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ott árusítani, ahol ez nem tiltott. Vállalkozást nyitni, folyamatosan adózni. És persze olyan tevékenységet végezni, amire van elég kereslet (nem tudom, hogy erre ott lenne-e, általánosságban mondom).
2016. szept. 3. 09:54
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Remélem a kérdés kiírója valami 12 éves kislány...
2016. szept. 3. 10:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért kell leszólni a kérdezőt, mi ebben olyan baromi irreális.

Utánanéznie kell ezeknek a dolgoknak, nem is keveset. Ebben tudunk neki segíteni, aztán majd eldönti, hogy megéri-e ezzel az ötlettel komolyan foglalkoznia.

Szomorú ez a lehúzó közeg.

2016. szept. 3. 11:57
 5/11 anonim ***** válasza:

@11:57

Az olyan embert nincs már hova lehúzni, aki pár címszóra sem volt képes rákeresni hogy informálódjon.

2016. szept. 3. 12:10
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mi olyan szörnyülködtető ebben.

Most nyáron 2 hónapig csináltam ezt a Balatonnal (igaz diákként), és 500 ezret kerestem vele. Vitték mint a cukrot.

Arra gondoltam, ha itthon ennyire jól jártam vele, külföldön járhatnék még jobban, ha magamnak csinálnám (mert amúgy 1,5 milliót kerestem, csak abból én 500 ezret kaptam meg). De kimennék külföldre, és magamnak csinálnám. Oké, kell adózni, stb., de szerintem így is megéri.

Hát mivel keres itthon az ember 2 hónap alatt 1,5 millió ft-ot?

2016. szept. 3. 12:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát tényleg fel kéne ébredni...

Azért ilyen lehúzó a közeg, mert a kérdező néhány "apró" realitásról megfeledkezett:

pl. "Hát mivel keres itthon az ember 2 hónap alatt 1,5 millió ft-ot?"

Nos, aki 1,5 millió ft-ot keresett, az ugyebár Neked adott belőle 500 ezret, maradt 1 millió. Csakhogy abból ADÓZNI KELL, járulékok, stb, ami a mai világban kb 40%-a a megkeresett összegnek, tehát maradt neki kb. 600 ezer ft, amiből még lejön az anyag ára, stb. - szóval nem is olyan sok maradt neki 2 hónapra - persze csak ha mindent legálisan csinált...

Meg aztán azt is kifelejtette a kérdező a számításából, hogy Ausztriában, Svájcban hol lakna, mégis miből fizetné? Van pár százezer ft-ja, hogy kaucióba letegye albérletre? Jó, igen tudom, most keresett 500 ezret :-)

Azért majd ne felejtsd el adóbevalláskor megemlíteni ezt az 500 ezret, ugyanis diákmunka után is adózni kell.

2016. szept. 3. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor segíts neki - de ne támadd meg.
2016. szept. 3. 17:10
 9/11 anonim ***** válasza:

És szerinted azzal, hogy rávilágítottam arra, mi a probléma a gondolkodásában, azzal nem segítettem? (7-es vagyok)

Ja, igen, és a terület bérleti díját még ki is hagytam a számításból, ami egy forgalmas területen bizony nem kevés... Meg a könyvelőt, mint havi kiadás - ha van...

Meg az évi 50 ezer ft iparűzési adót.

Szóval az a másfél millió szépen kezd "elolvadni".

Az a probléma, hogy az alkalmazottak mindig csak a bevételt nézik - a kiadásokat már nem (látják) :-(

2016. szept. 3. 17:22
 10/11 A kérdező kommentje:

Pontosan azért kérdeztem, mert nem látok bele ezekbe a dolgokba. Ettől még nem lesz valaki hülye, nem kérdezni szégyen, hanem nem tudni.

Egyébként az apámnál laknék, nekem egy fillérembe sem kerülne.

De ha te ennyire tisztában vagy a dolgokkal, megköszönném, ha részletesen leírnád amit tudsz.

2016. szept. 3. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!