Szeretnék saját üzletet?
Szeretnék egy saját, kis üzletet.(szépség ipar)
Már régi álmom de sajna azt sem tudom , hogy hogy áljak hozzá.
Nagyjából utánna néztem(kisse zavaros) de most az uzlet tulajdonosok véleményére vagyok kíváncsi .
Ha van köztetek tulaj , a személyes véleményére lennék kíváncsi ill.h. mik kellenek hozzá.papírok, engedélyek.. stb.
Ne haragudj, de most egy kicsit lerángatlak a földre az álmodozásból: nem annyira apapírok a fontosak, mint az, hogy:
- hol laksz, illetve hol nyitnád az üzletet?
- van-e igény rá?
- megvan-e az üzlethelyiséged vagy bérelni szeretnéd ?(havi bérleti díj nem kevés)
- bérleti díjon felül a rezsit is kell fizetni
- van-e berendezésed hozzá? (szintén nem kevés pénz) Mivel nem írtál konkrétabbat, így nem lehet tudni, mit szeretnél.
_ aztán tudod-e, hogy ki kell váltani az egyéni vállalkozóit és ha nincs főállásod, min. havi 50 ezer ft az adód? Lesz-e akkora vendégköröd, bevételed, hogy ezeket a költségeket ki tudd fizetni?
Van-e tőkéd, hogy ha 2-3 hónapig szinte senki nem jön, akkor is tudd fizetni az adót (kb. fél év, mire elkezd felfutni egy vállalkozás)
Egyenlőre ennyi.
Ha összeadtad az összes kiadást és még mindig úgy látod, hogy lesz annyi vendéged, bevételed, hogy elbírja a vállalkozás - na, akkor kezdhetsz érdeklődni a papírok iránt :-)
Ja, és az kimaradt, hogy nem árt, ha van könyvelője is az embernek - havi 10 ezer ft körüli kiadás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!