Hogyan kerülhetem ki hogy saját magam után ne keljen járulékokat fizetnem? Bővebben lent.
Ha működőképes a cég, akkor örülj ennek és keress egy könyvelőt, aki megkeresi Neked a legkevésbé fájó adózást.
Aztán feküdj bele a vállalkozásba, dolgozz rajta sokat, hogy felfusson és utána élvezd a gyümölcsét :-)
Ha meg úgy gondolod, hogy nem a vállalkozás felé akarod vinni az életed, akkor keress másik 8 órás állást.
"A vállalkozás jelenlegi állásában én jelenleg az aláírom , lepecsételem,bejelentek részt veszem ki ,mivel fő tevékenysége az építőipar amiben a párom a fő tevékenykedő és ebből ki lehet találni hogy csak az adók elkerülése végett került rám az egész procedúra "
Tehát egyszer a párod már kikerüli azt, hogy adókat kelljen fizetni. Most megszűnt a 8 órás állásod és neked kellene az adókat fizetni - ezt szeretnéd elkerülni (Te is ). Amennyiben a kozmetikus vállalkozó bejelent, úgy neki kellene fizetnie utánad az adókat - ezt aligha hiszem, hogy megtenné...
Nyilván az ember szeretné optimalizálni a kiadásait, de ne haragudj, az a fajta hozzáállás, hogy egy családban - 2 féle vállalkozásból - senki nem akar adót fizetni, számomra nem szimpatikus - mi meg rohadjunk meg, akik becsületesen fizetik, dögöljünk bele a terhekbe :-(
Annyit azért segítek még: nem tudom, hogy tudod-e, KATA-s, főállású vállalkozóként "csak" havi 50 ezer ft az adó. Ha a párod építőiparban dolgozik, akkor ennyit már csak "ki tudtok nyögni"...
(első vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!