Mit kell tennem, hogy árulhassak a piacon?
Gondolod a kínaiak fizetnek vállalkozói iparűzési adót :-))) Nem, nem. Csak fogod magad reggel 6 körül és kimész, stopolsz egy asztalt magadnak. A baj csak abból adódhat, ha elveszed a törzstagok asztalát, akkor lehet bunyó! utána majd körbejár a piac embere, és beszedi a helypénzt tőled is, ennyi. De nem tudom az mennyi.
amúgy meg van egy másik ötletem.
Digitális fényképezővel lefényképezed a gyönyörűségeidet,
felteszed a gépedre, és megbízol engem,:-) hogy készítsek neked egy webshopot kedvezményes áron, amely azután a tied, megtanítalak feltölteni, stb., sőt arra is, hogy hogy hirdesd a neten a webshopodat, és amíg te a munkahelyeden dolgozol, addig az emberek vásárolnak a webshopodból. Ahhoz viszont kell akár egyéni vállalkozói, akár bt, kft. , hogy számlaképes legyél.
Jön a megrendelés, a vevő vagy átutalással vagy postai utánvéttel fizeti, te dobozba teszed a munkáid, és kipostázod. :-)Vagy ha nem postázható, akkor még egy ötletem van. A webshopod csak a saját városod és körzetében működni, és csak befoglalni lehet, és válogatni, és nem te mész a piacra, hanem ők mennek hozzád a választott termékért. Ilyesmi ötleteim vannak.
Sok sikert!
Ezt lehet, hogy csinálhatod adószámos magánszemélyként is.
Az APEHtól kell megkérdeznek, hogy ehhez elég-e az adószám kiváltása, vagy egyéni vállalkozónak kell lenned.
Ha csak adószám kell hozzá, azt az APEHtól kéred, ha egyéni váll, azt az okmányirodában.
Ha piacokon akarsz árulni, akkor az illetékes önkormányzat rendelete alapján árulhatsz. Ahol árulni akarsz, ott kell megkérdezni a helyi szabályokat. ezek önkormányzatonként eltérnek.
Egyéni vállalkozónak kell lenned, és ez biztos!
Nem kell tőle megijedni, mert mivel másodállásba csinálod,
nincsenek járulékok.(vagy igen kevés!)
Tehát a járulékokat 1x már kifizetted/kifizették utánad.
Így azt még egyszer nem kell!
A vállalkozóit is ingyen lehet kiváltani!(2010-től)
Viszont, több munkád lesz az biztos!
Le fog foglalni a papírmunka! :)
Ha esetleg ez ügyben érdekel valami pontosan, írj
nyugodtan! Segítek!
Köszönön a válaszokat!
Nem hiszem, hogy ebből fogok meggazdagodni, de próbálkozok, és jól jön egy kis plussz a fizetésem mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!