Van itt valaki akinek pek-snack boltja van?
"Nem megy úgy a bolt ahogyan szeretnénk"
Akkor reklámozd, csinálj akciókat, kóstolókat, stb, próbáld meg kitalálni, mivel tudnád "felturbózni" a boltot. Nem tudom, mit árulsz, de lehetne kávét, capuccinot, stb. - törd a fejed, de ne rögtön a szerződés felmondásán - ami ráadásul számodra hátrányos is.
Első vagyok, épp ma délelőtt írtam egy hozzászóláshoz a következőt:
". Bp Belváros, néha megdöbbentő dolgokat látok... 50 méteren belül van 3 (!!) pék (Lipóti, balkán, és egy közért nagyon jó árakkal és pékáruval, hatalmas választékkal)+ egy Lidl, Penny, erre a megszűnő műszaki bazár helyett mit nyitnak? Na, mit? Pékséget... Nem sok hónap kellett neki, hogy becsődöljön... "
Szóval nem értem, ha valahol van jó pár pékség, közért a környéken, akkor oda MIÉRT nyit még egy pék?
A legfőbb baj, az, hogy sokan úgy tekintenek a Lipótira, meg fornettira mintha pékség lenne. Pedig nem az. Hanem mű cuccok vannak bennük.
Pékségben helyben csinálnak mindent. Kezdve a tésztától.
Pek-snack is ez a kategória, ahol kiveszem a dobozból és megcsinálom a látvány sütőmben.
De a kérdező szemléletét jól mutatja ez, hogy mennyire nem ért az üzlethez.
8 hónap? Üzelti tervet nem csináltál? Egy üzlet felfutása 1,5-2 év.
Mi most nyitunk hamarosan pékséget, persze nem 4-5 millióból, mert annyiból még a kemnce se jön ki, de van üzleti terv, van jövőkép, és nem 6-8 hónapra tervezem, hogy nyereséges lesz az üzlet.
A másik egy pékség úgy tud versenyezni a többivel, ha minőséget ad és jobban. Nem 5 ft zsömlével csábítunk.
Az új kenyér törvény most lehetőleg kiírtja az összes albán pékséget, és akkor helyre fog állni a rend.
Kérdező, ha az üzlet eltartja magát, akkor ne sírj, ez is egy jó eredmény ennyi idő alatt.
#5 érdekelne, hogy mi lett, illetve a kérdező további története is érdekelne.
Amúgy az milyen már, hogy egy pékségnek 1,5-2 éves üzeleti tervet csinálsz? :D A pék megnyitja a boltját, és aki esetleg rendszeresen járna oda, az az első hónapban be fog menni. Ezután eldönti, hogy visszajár-e, vagy sem. Miért kell másfél év egy péknek, hogy beinduljon? :D Ne vicceljünk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!