Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Rendőrként egyéni vállalkozó?

Rendőrként egyéni vállalkozó?

Figyelt kérdés
Rendőr vagyok és munkabeosztásom miatt elég sok a szabadidőm. Egyéni vállalkozóit szeretném kiváltani kert- növény gondozás, fűnyírás stb. munkakörökre. Van-e rá lehetőségem, hogy engedélyezzék ezt a parancsnokaim? Lehetőleg olyanok írjanak, akik tisztában vannak a jogszabályi háttérrel is.
2010. ápr. 19. 16:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Én csak ismerősömtől tudom, hogy többnyire nem engedélyezik ezt, mert néha az állományilletékes parancsnok kedvén múlik, aki akár mondva csinált okkal is megtagadhatja.

Másodállást nem engedélyezik, "munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony"-nyal kell próbálkozni.

2010. ápr. 19. 16:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Még ezt találtam: [link] 16.oldal közepe.
2010. ápr. 19. 16:41
 3/4 anonim válasza:

Szia!

Szerintem is a parancsnoktól (meg a "kedves" kollégáktól) függ, hogy engedélyezik-e. Ha összeférhetetlenség áll fenn, biztosan nem fogják. (Pl. kmb-s vagy, ahol laksz, és ott is dolgoznál). Amúgy nem kapnak infot arról, hogy neked van vállalkozóid, vagy sincs. Anno nekem mondták az önkormányzatnál, hogy nyugodtan kiválthatom, mert nem kap semmilyen ifot a cég erről. (Feltéve, ha nem vagy pl. C.kat. ellenőrzés alatt, a beosztásod miatt).

2010. ápr. 19. 21:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,sokat segítettek! A BM rendelet szerint ha jól értem nem lehet ,mert " szolgáltatást nyújtok az állampolgárnak " és ez összeférhetetlen. De ha csak az Apeh-nél jelentkezik, akkor elvileg senki sem tudja meg.
2010. ápr. 20. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!