Milyen szabály vonatkozik a magyarországi tözsdéken a részvény vétele és eladására?
15 éves vagyok,tudom elég korai de érdekelne,hogyha veszek egy részvényt akkor mennyi időnek kell eltelnie ,hogy el bírjam adni? Olyat halottam hogy Amerikában ez 2 hónap míg Angliában 40 nap.+még egy kérdés:mi a korhatár ha valaki szeretne tőzsdézni bár van egy tippem, hogy 18.:D Na mind egy .
A válaszokat köszön szépen!
Nagykorúság, saját számla.
USA-ban van egy daytrader szabály részvényekre.
25.000$ számlaegyenleg alatt 5 naponta csak max 3 pozíciót zárhatsz napon belül.
Egyébként nincs megkötés, bármikor eladhatod őket.
Azonnal el tudod adni. Kérdés, hogy az ilyen spekuláció mennyire kifizetődő. Aki nem spekuláns, hanem befektető az akár évtizedekig is tarthat egy-egy részvényt. 18 évesnek kell lenned, valóban. Persze ha családon belül egy nagykorú nyit egy brókerszámlát, amire a te pénzedet fizeti be és te kereskedsz az ő nevében, az megoldható. Mielőtt befektetsz vagy rosszabb esetben spekulálsz, érdemes szakirodalmat olvasgatni a témával kapcsolatban.
Magyarországon a tőzsde pici, a külföldihez képest kis forgalommal. Nem biztos, hogy a legjobb hely spekulálni. Elérhető viszont a legtöbb külföldi tőzsde is a magyarországi szolgáltatók kínálatában, tehát vehetsz bármit a New York-i, Londoni vagy a Frankfurti tőzsdén is, és még egy tucat másik helyen. A vételnél és az eladásnál is jutalékot fizetsz, ami relatíve magas. Tehát ha az eladáson keresel valamit, abba bele kell számolni a pozíció nyitás és zárás költségét, a devizakonverzió (oda-vissza) költségét, az átutalás költségét illetve az adókat is. Tehát mire egy sikeres kereskedés hasznát el tudod költeni, elég sok költség merül fel. Ezeket mind ki kell termelnie a befektetésednek, ami néhány hetes vagy hónapos periódusokban csak nagyon magas kockázattal lehetséges. Jellemzően 600-900 ezer forinttól éri meg nyitni egy-egy pozíciót a költségektől függően a külföldi tőzsdéken. Brókernek egyébként a KBC Equitas-t ajánlom, a banki háttere és a kedvező költségei miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!