Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Olyat keresek akinek van...

Olyat keresek akinek van alapitvanya. Barmilyen. Van itt olyan? Banki tartozassal lehet alapitvanyom?

Figyelt kérdés
2016. aug. 6. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt, hogy "alapítványom". Mivel foglalkozna?
2016. aug. 6. 22:56
 2/5 anonim ***** válasza:

"Milyen célra hozható létre alapítvány?

Alapítvány tartós KÖZÉRDEKŰ célra hozható létre. Alapítvány elsõdlegesen gazdasági tevékenység folytatása céljából NEM alapítható. Az alapítvány javára a célja megvalósításához szükséges vagyont kell rendelni. Az alapítvány JOGI személy. Alapítvány létrehozásához alapító okirat és a bíróság nyilvántartásba vétele szükséges. Az alapítvány a nyilvántartásba vétel után nem vonható vissza."

Miért másoltam ezt be? Mert úgy tűnik, nem biztos, hogy érted az alapítvány lényegét. te vagy az, aki Ázsiába akar éhezőknek utalni vagy a saját tanulmányaira költeni? Ha nem, bocs.

Az alapítványnak költségvetésének átláthatónak kell lennie, minden fillérrel el kell számolnia, nem lehet csak úgy, saját célra kivenni belőle, mert akár büntetés is lehet belőle.

Csak egy példa:

[link]

Teljesség kedvéért: a nyomozás végül bűncselekmény hiányában pozitívan zárult, de azért igen meg tudnak hurcolni ilyenkor egy embert...

2016. aug. 7. 08:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Úgy érzem, muszáj kitennem a kérdező privát kérdését, ugyanis

1.- én nem tudok rá válaszolni (mondjuk ilyenre nem is akarok)

2.- szerintem nem érti az alapítvány lényegét, hogy azt csak KÖZCÉLRA lehet létrehozni!

Szóval a következő:

"a lènyeg hogy lehessen foglalkoztatni önkenteseket pl keregetni..azzal hogy kell elszamolni??"

2016. aug. 9. 14:55
 4/5 A kérdező kommentje:
igen ezt kerdeztem.latok utcan kèregető onkenteseket.alapitvanytol..azzal hogyan kell elszamolni??
2016. aug. 9. 15:35
 5/5 xswerdy ***** válasza:

Ha tényleg alapítványtól vannak, akkor kell adniuk valami nyugtát az adományokról. Az sem tilos egyébként, hogy egy alapítványnak fizetett munkatársak gyűjtsenek pénzt, csak nem tudom, akkor mennyi marad a nemes célra.

Csak azt nem értem, hogy mi az, hogy a Te alapítványod. Te vagy a fő támogatója? A kuratórium elnöke? Netán a napi ügyeket vivő ügyvezetője (amiért akár fizetést is kaphatsz)?

Meg mi az, hogy banki tartozás? Hiteled van? Attól a fenti poziciók bármelyikét betöltheted egy alapítványnál. De ha lejárt esedékességű hitelre gondolsz netán, az sem lehet kizáró ok.

2016. aug. 9. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!