Hogy tudott 114 millió forintos bevételt egy évben egy magyar privát játékszerver csinálni?
Nem tudom hallottatok-e róla, de van egy népszerű Koreai fejlesztésű online játék, név szerint Metin 2, amit még 2004-ben adtak ki.
A játék szerver fájljai kikerültek az internetre, így nagyon sok illegális szerver jött létre. (mivel a játék szerzői jogi védelem alatt áll, hivatalosan csak olyan nagy cégek üzemeltetik a játékot akik licenszt vettek a kiadótól)
Nos mégis itt van egy érdekes példa. Név szerint a Next World 2. [link] - Elismerésem, nagyon jó weboldalt csináltak, átalakították a játékot, 15 ezer facebook követőjük van, naponta csinálnak eseményeket és nagyon jó közösséget alakítottak ki.
Ami furcsa számomra, hogy mégis úgy adták el a terméket miszerint ez a "saját fejlesztésű magyar MMORPG-jük" és az oldal alján kijelentik hogy "A NextWorld2 és a NextWorld2 üzemeltetője semmilyen kapcsolatban nem áll más MMORPG játékokkal és azok üzemeltetőivel."
Aztán megnéztem kik ezek akik üzemeltetik a szervert, és megnéztem a cég kivonatot. Nem hiszitek el, de 114 millió forint nettó bevételt csináltak 2015-ben amiből elvileg 108 millió forint volt a ráfordítás így fizettek is 250 ezer forint adót.
Szerintetek nem árnyas dolog amit csinálnak ?
"Aztán megnéztem kik ezek akik üzemeltetik a szervert, és megnéztem a cég kivonatot."
Hol?
szerverfájl ami szabadon felhasználható! A privát szerverek
ezt használják. Azóta ennek többféle változata is van, kb 2 évenként jelenik meg egy frissebb ami az azóta készült fejlesztéseket, újításokat tartalmazza. Nagyon sok újítást,fejlesztést ezek a privátszerverek fejlesztettek ki talán ennek köszönhető, hogy a játék a mai napig sokak
kedvence. Így talán érthető hogyn zavarja a dolog mert ennek köszönheti, hogy a játék még a mai napig él és kedvelt számára is profitot hozó termék tudott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!