Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha most jún.1-től vagyok e....

Ha most jún.1-től vagyok e. v. és az egész éves IPA-t szeretném befizetni (2*25eFt), akkor 29235Ft-ot utaljak át? Jól számoltam?

Figyelt kérdés
Tudom, elég lenne csak az első 25eFt részarányos részét átutalnom, de le akarom tudni az egész évet. Köszönöm szépen.
2016. jún. 15. 22:25
1 2
 11/19 Bence87 ***** válasza:
Eleve nem lehet válaszolni a kérdésedre, mert arra kérdezel rá, hogy jól számoltad-e ki a fizetendő iparűzési adót. Ehhez "csak" a teljes könyvelést kellene látni, hogy választ tudjon adni valaki.
2016. jún. 16. 15:21
 12/19 A kérdező kommentje:

Bence! A kérdésem egyértelmű és egyértelműen lehet rá válaszolni. A jó válaszhoz egyáltalán nem kell látni a könyvelést.

A számaim adottak, amiből egyértelműen ki lehet számolni az éves díjat. Csak megerősítésre volt szükségem.

Mondd el a könyvelődnek a kérdésemet és ő 2 percen belül kiszámolja azt, amit mi kiszámoltunk. Meg fogsz lepődni, hogy semminemű más könyvelési adatot nem fog kérni.

Másféle IPA-fizetés is van, ami más számolást igényel. Te ezzel keversz össze.

2016. jún. 16. 16:00
 13/19 Bence87 ***** válasza:

Ez volt a kérdés szó szerint: "Ha most jún.1-től vagyok e. v. és az egész éves IPA-t szeretném befizetni (2*25eFt), akkor 29235Ft-ot utaljak át? Jól számoltam?"

A "Jól számoltam?" kérdésre nem lehet válaszolni, ehhez látni kéne a teljes könyvelést.

2016. jún. 16. 16:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Reménytelen vagy...... Majd indulj neki sokadjára is. Szép napot.
2016. jún. 16. 17:02
 15/19 A kérdező kommentje:
Jah.. Ne te indulj neki sokadjára, mert ugyanabba a tévedésedbe fogsz esni. Kérdezd a könyvelődet pl.
2016. jún. 16. 17:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem kell látni a teljes könyvelését, de még csak részletét sem.

A kétszer 25.000.- jellemzően a KATAs vállalkozók iparűzési adója, ahol nem a tényleges árbevétel korrigálva a levonható tételekkel, vagy a nettó árbevétel 80%-az adóalap, hanem az árbevételtől függetlenül a KATAs adózó adóalapja 2,5 millió Ft.

Itt "köznyelven" leírja: [link]

2016. jún. 16. 17:15
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi 16#
2016. jún. 16. 17:22
 18/19 Bence87 ***** válasza:

#6-os már megválaszolta. Ha te egy teljesen névtelen egysoros beírás alapján fizeted az adót, akkor bátor vagy.

Az én válaszom volt a legjobb, hogy kell neked egy könyvelő, ez egy olyan kiadás, amin nem szabad spórolni.

2016. jún. 16. 17:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Bence, Bence....Pihenj egyet. Szép álmokat.
2016. jún. 16. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!