Mik azok a szempontok amik szerint mérlegelni kell, hogy egy vállalkozás egyéni vállalkozó, BT. KFT. Keretein belül zajoljon?
Attól függ, mivel akar foglalkozni a vállalkozás, mi éri meg neki jobban, stb.
tipikusan ez az az eset, amikor egy induló vállalkozásnak le kell ülnie egy könyvelővel és átrágni, számára mi a legkedvezőbb.
Szakképzettséget igényel-e a tevékenység vagy sem? Ha nincs szakképzettséged az adott tevékenységhez és előírás, akkor már csak alkalmazottal lehet megoldani, akinek van megfelelő végzettsége, stb.
Áfás - áfa mentes, külföld, belföld, sok a költség vagy csak bevétel van, de a költség alacsony, stb.
Most hadd ne írjak le 50 féle speciális esetet... :-)
2-es, ezt ugye azért magad sem gondoltad komolyan? Hogy ma Magyarországon valami nem adóköteles?
Gondolom ÁFA-mentest akartál írni...
Nincs adómentes vállalkozás - a minimálbér után minimum adózni kell.
engem valamiért óvva intenek a bt-tól.
azt mondják vagy egyéni vállalkozó vagy kft de a bt-t mindenképpen hagyjam ki.
nem tudjátok mi a háttere ennek a véleménynek?
engem az okok érdekelnek nem pedig megindoklás nélküli vélemények. (nem rátok értem)
"engem valamiért óvva intenek a bt-tól. "
Ezt nem fejtették ki? Vagy csak fröcsögtek egyet?
Egyébként kisvállalkozásra nagyon jó a Bt, viszont ha megnő mindenképp át kell alakítani más formára (pl. kft)
Egyébként a kkt ami elavult, azt nem szabad alapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!