Hogyan kezdjek neki a vállalkozásomnak? Hogyan kell céget alapítani és adózni utána? Ha cégre veszek teher autót az áfát egyből visszaigényelhetem?
Van egy ötletem, élelmiszert kellene szállítanom, már minden le van vezetve, biztosan megérné a vállalkozás, csak nem tudom hogyan kezdjek neki!
Papíron levezetve a profit 50%-át leadózva és váratlan költségeket is beleszámolva napi 10-15 ezer ft lenne a keresetem, ami nekem már elég ahhoz, hogy belekezdjek!
22 éves vagyok, semmi nincs a nevemen, sosem csináltam még hasonlót sem és a rokonságomban senki nem tud nekem segíteni.
Ilyen dolgok érdekelnének pl, hogy: milyen engedély kell a termékem raktározására(megveszem, eladom, semmi mást nem teszek vele, nem kell hűteni, eláll a melegben is hónapokig), mennyit kell és mi után kell adóznom, hogyan kell szállítólevelet írni, mennyibe kerül egy kft indítása és mi kell hozzá, mennyi időn belül kezdhetek el dolgozni(mennyi idő a cégalapítás és a papírmunka), vehetek-e cégnévre egyből teherautót amivel szállítok, és visszaigényelhetem az áfát? Mi után lehet még visszaigényleni? Pontosan mit is takar ez a szó, hogy ^visszaigényelni^? Mikor kapom azt meg, kitől és mire költhetem?
A kft indításánál az interneten 500.000ft-os indulót taáltam? Ennyit kell befizetnem az államnak, az alapításra? Vagy ennyinek kell lennie a céges számlán nyitáskor?
Szinte semmit nem tudok és nem találom meg neten sem. Kihez kellene fordulno , vagy ki tudna ebben nekem segíteni?
Jelenleg 2,5 millió ft-om van, amit 2 év alatt napi 12-14 óra munkával szedtem össze és ez mindenem!
Az autó 1,5 körül lenne, az első szállítmányba 500-at kell fektetni, és ha a kft-re is be kell fizessem azt az 500-at amit írnak neten, nagyon neccesen lehetne beindítani a céget...
Hogyan kezdjek neki ennek az egésznek?? Mik legyenek az első lépések?
Nagyon hálás vagyok előre is minden válaszért!!
Köszönöm szépen!
gondoltam rá, hogy füvet akar árulni, de legálisan? a többi kérdést belinkeled? :D
és a szülei nem akarnak segíteni?
csak nehogy valaki ellopja az ötletet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!