Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi kell ahhoz hogy nettó áron...

Mi kell ahhoz hogy nettó áron vásárolhassak a metróba?

Figyelt kérdés
2016. febr. 15. 18:05
1 2
 11/14 Joe.38 ***** válasza:
Metróba is és szinte minden helyen bruttó árat kell fizetni. Ha vállakozó vagy és van miből azaz van profitja akkor esetleg leirhatid azaz vissza igényelheted. Van fordított AFA ma mar pár helyen. Szerződés és cég igazolás bemutatasa kitöltése után létezik egy ket helyen ahol disznó tápot vagy vas lemezt ott ahol lehet ott vehetsz ÁFA nélkül. De ugye ez csak annyjt tesz nem az eladó hanem a vevő fizeti az AFA - t. Apeh , NAV bárhol az adóhatóság az hatósag nem hülye. Tehát ahogy Stadler ál.komoly ellenőrzest kapsz és minden papírt és.igazolast bekernem higy lassak az adó azaz jelen esetben AFA miért is nem.került a költségvetésbe. Stadlir is csücsült 4.5 évet a sitten. Lehet te nem fogsz de ugye ismétlem a NAV az hatósag . Minden eszköze nyomozati lehetősége , fegyvere mindene meg van ahhoz hkgy ha Te esetleg nem tudod bizinyítani miért nem.került adó azaz AFA az előre tervezett költségvetésbe akkor kimondják csalt. Ergó nem csuknak be. De megallapítják 100 ezret bizony be kellett volna. Tehat azt behajtják. Be ám El nem evül. Örökli gyereked is. És..... és kiszabnak pluszba kamatot bíroi költseget + büntetest. Tehát nem.meszbsitre azonnal de együtt esetleg 1 milla amit fizetned kell. Ige elmaradt bevétel per költseg , bünti. Ha ezt nem tudod akkor napi 2000 forintjával leülheted. Igen . Amulj és bamulj ! Ez így müködik. Feltéve ha nem vagy politikus azaz Fidesz rokon. Akkor mint Habony barmit megtehetsz.
2016. febr. 19. 08:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Azért van kint a netto ár, is, mert a Metro ezzel azt akarja mondani neked, hogy én kur.va olcsó vagyok, 100ft-ért adom neked ezt a minőségi csokit is! Az, hogy mégis 127 forintért kerül hozzád, arról nem én tehetek, az nem én pénzem, hanem az államé.
2016. febr. 22. 14:32
 13/14 xswerdy ***** válasza:

Alapvetően a Metro az egy nagyker, ahol csak vállalkozók vásárolhatnak (Nem is adnak sima blokkot, csak számlát, a vállalkozás nevére). Tehát első körben kell, hogy legyen egy vállalkozásod ahhoz, hogy egyáltalán ott vásárolni tudj.

Alapból ÁFÁ-san fizetsz, amiből visszaigényelheted az ÁFÁ-t, ugyanakkor amikor továbbértékesíted az árut, akkor megfizeted az ÁFÁ-t. Mindezt akkor, ha nem vagy alanyi ÁFA mentes, mert ez esetben nem számitasz fel ÁFÁ-t, de nem is igényelhetsz vissza.

Ha külföldi vállalkozás vásárol magyartól akkor viszont ÁFA mentesen kell eleve számlázni, az EU adószám megadásával. Az eladónak (jelen esetben a Metro-nak) érdemes ezt az adószámot ellenőrizni (interneten lehetséges), hogy él-e, különben az eladónak gondja lehet.

De ha cég részére vásárolsz, akkor nagyjából tök mindegy, hogy egyből ÁFA mentesen, vagy utólag kapod vissza az ÁFÁ-t.

2016. febr. 22. 15:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem magam végem kérdeztem, csak igazából azt láttam hogy egy mellettem lévő vásárló egy egész raklapot megvett, és nettó áron, de most hogy mondod tényleg nem magyar rendszáma volt!
2016. febr. 22. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!