Szeretnék egy kis palacsintázót nyitni. Mi és mennyi tőke szükséges hozzá kb?
Termékkörtől és helytől függ. Egy kis büfével szinte tuti bukás lenne, mert amit még palacsintából némi kreativitással (előételek, levesbetétek, főételek palacsintából)ki lehet hozni, az túlmutat egy büféhelyiségen. A különböző ízesítések, formák, de alapjába véve desszertes-édes-sós vonal még nem fog életben tartani. A melegkonyhás egység meg nagyságrendekkel nagyobb beruházást igényel, mint egy kis helyiség.
Nemrég egy gofris nyílt egy 50.000-es városban, a gofri maga 400 Ft körül van, rá a különböző ízesített hab 300 Ft, + topping öntetek 200 Ft körül van, így egy gofrit akar így adni 8-900 Ft-okért. Kíváncsian várom meddig húzza a belvárosban.
ja és ha jól láttam egy vagy két géppel dolgozik. ( Végülis a várható fizetőképes keresletet lehet ki is fogja tudni elégíteni vele, hiszen nem sokan lesznek napi szinten vendégek ott, gondolom, de a bérleti díj és egyéb költségeket már nehezebben tudnám elképzelni ilyen kapacitás és árak mellett.
Szia Norbi :-)
( a kisjövedelmű KATA-s vagyok)
Jó, hogy mondod - nálunk BP-en a belvárosban, trolimegállóban volt egy gofri-s, 230 volt lekvárral, tejszínhabbal kicsit több, finom is volt, aranyos volt a tulaj is, nagyon jó marketingje volt és egy jó darabig ment is (kb 1-másfél év), de később, mikor már "ereszkedett" a forgalom, akkor gyorsan túladott rajta - azóta más tulajjal már az is csődbe ment :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!