Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri ma biokertészettel...

Megéri ma biokertészettel foglalkozni, vállalkozás céljából?

Figyelt kérdés
Van egy kb. 25 áras kertünk, évek óta magunk termeljük a zöldséget a konyhára, eddig minimális vegyszerezéssel.Viszont a felesleget mindig elosztogattuk, mert nem éri meg eladni a piacon.Legalábbis itt mifelénk.Gondoltuk átállunk a biogazdálkodásra.Van erre kereslet?
2010. márc. 28. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,hogy mmegérné.Kevesen vannak,akik ragaszkodnak a bió-termékekehez.(Legalábbis mifelénk).Inkább azt nézik,hogy szép,friss-e az árú,és olcsóbb-e mint másutt.

A bio-termékek általában dárgábbak,mint a nem biók,tehát kisebb a vásárlók köre.

Akkor van esélyed,ha találsz egy bió-boltot,aki leszerződik veled,és hajlandó átvenni a termést.De ezek tudomásom szernt ragaszkodnak ahhoz,hogy a földet is bió módon trágyázd,és csak természetes alapanyagokból készült permetező szereket használj.

A másik rizikó,hogy leszerződsz egy bizonyos mennyiségre,de az időjárás stb.miatt nem terem annyi,vagy éppen több terem? Kérdés,hogy a boltos mit tesz ebben az esetben.

Érdeklődj egy ilyen boltban,mielőtt belevágsz.

2010. márc. 28. 19:23
 2/4 anonim ***** válasza:

A bio termékeket sokkal drágábban adják, mint mást.

Sajnos így pont az a réteg nem tudja megvenni, akinek még kellene.

Én bio farmban gondolkodtam, de annyira sok előírásnak kell megfelelni, hogy ez nehezíti és bonyolítja a dolgot.

Mi lenne, ha nem bio lenne, hanem egyszerűen mondjuk így hívnád: "a valódi házi" vagy a "nagyi kiskertjéből" és hasonlók. Jó marketinggel, ügyes reklámmal piszok jól lehetne megcsinálni, de persze ismertetni kell az emberekkel, hogy miért nem bio vagy nagyüzemi, mi a különbség.

Ezt az indulás előtt be kell harangozni.

Ha ebben gondolkodsz írd meg, engem érdekelne, igyekszem házit venni mindenből, Ti hol vagytok?

2010. márc. 31. 10:52
 3/4 A kérdező kommentje:

Szlovákiában élünk. Sajnos az emberek inkább veszik az olcsóbb üzletláncos, agyonvegyszerezett szemetet...:))

Mi évek óta minimális vegyszerezéssel dolgozunk.Semmi műtrágya, gyomirtó, vagy ilyesmi...a kártevők ellen is igyekeztem csapdákkal védekezni, mondjuk meg is látszott a terményen,sajnos. De legalább tudom, mit eszek...és kivárom az esetlegesen használt permetszer hatóidejének lejártát.

Ti hol laktok?

2010. ápr. 3. 02:40
 4/4 anonim ***** válasza:

03-31 10:52 vagyok

Miskolc mellett lakunk.

Gondolkodtam hasonlóban, fel is csillant a szemem, hogy valaki már meg is valósítja, amit elgondoltam.

Próbálunk mindent házit beszerezni, nem lehet sajna mindent. Tejtermékek, csirke, disznó, tojás, gyümölcsök, zöldségek.

Amiket ma a multik polcain kaja címén adnak el, azok többsége sajna műanyag vacak, tápérték nélkül...

Ne add fel szerintem. Ha van kedves, írj privit nyugodtan.

2010. ápr. 4. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!