Megéri ma biokertészettel foglalkozni, vállalkozás céljából?

Nem hiszem,hogy mmegérné.Kevesen vannak,akik ragaszkodnak a bió-termékekehez.(Legalábbis mifelénk).Inkább azt nézik,hogy szép,friss-e az árú,és olcsóbb-e mint másutt.
A bio-termékek általában dárgábbak,mint a nem biók,tehát kisebb a vásárlók köre.
Akkor van esélyed,ha találsz egy bió-boltot,aki leszerződik veled,és hajlandó átvenni a termést.De ezek tudomásom szernt ragaszkodnak ahhoz,hogy a földet is bió módon trágyázd,és csak természetes alapanyagokból készült permetező szereket használj.
A másik rizikó,hogy leszerződsz egy bizonyos mennyiségre,de az időjárás stb.miatt nem terem annyi,vagy éppen több terem? Kérdés,hogy a boltos mit tesz ebben az esetben.
Érdeklődj egy ilyen boltban,mielőtt belevágsz.

A bio termékeket sokkal drágábban adják, mint mást.
Sajnos így pont az a réteg nem tudja megvenni, akinek még kellene.
Én bio farmban gondolkodtam, de annyira sok előírásnak kell megfelelni, hogy ez nehezíti és bonyolítja a dolgot.
Mi lenne, ha nem bio lenne, hanem egyszerűen mondjuk így hívnád: "a valódi házi" vagy a "nagyi kiskertjéből" és hasonlók. Jó marketinggel, ügyes reklámmal piszok jól lehetne megcsinálni, de persze ismertetni kell az emberekkel, hogy miért nem bio vagy nagyüzemi, mi a különbség.
Ezt az indulás előtt be kell harangozni.
Ha ebben gondolkodsz írd meg, engem érdekelne, igyekszem házit venni mindenből, Ti hol vagytok?
Szlovákiában élünk. Sajnos az emberek inkább veszik az olcsóbb üzletláncos, agyonvegyszerezett szemetet...:))
Mi évek óta minimális vegyszerezéssel dolgozunk.Semmi műtrágya, gyomirtó, vagy ilyesmi...a kártevők ellen is igyekeztem csapdákkal védekezni, mondjuk meg is látszott a terményen,sajnos. De legalább tudom, mit eszek...és kivárom az esetlegesen használt permetszer hatóidejének lejártát.
Ti hol laktok?

03-31 10:52 vagyok
Miskolc mellett lakunk.
Gondolkodtam hasonlóban, fel is csillant a szemem, hogy valaki már meg is valósítja, amit elgondoltam.
Próbálunk mindent házit beszerezni, nem lehet sajna mindent. Tejtermékek, csirke, disznó, tojás, gyümölcsök, zöldségek.
Amiket ma a multik polcain kaja címén adnak el, azok többsége sajna műanyag vacak, tápérték nélkül...
Ne add fel szerintem. Ha van kedves, írj privit nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!