Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy derülhet ki, hogy olyan...

Hogy derülhet ki, hogy olyan tevékenységről adtam számlát, amire nincs engedélyem?

Figyelt kérdés

Ne szélsőségekre gondoljatok...

Megvan, hogy mire igényeltem adószámot, de akadhat olyan feladat, ami kapcsolódik az enyémekhez, de lehet, hogy már más az övtj száma.

Számlákon csak egy megnevezés van. Ellenőrzi valaki, hogy az beletartozik e abba, amit én megjelöltem az adószám igénylésekor?

2016. jan. 8. 17:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Amiről írsz, nem engedély (van egy rakás tevékenység, amihez valóban engedély kell, de az adószám igénylésekor nem engedélyt kérsz, hanem bejelented, milyen tevékenységeket fogsz végezni és megjelölöd a fő tevékenységet).

Ezen egyszerű változtatni, mielőtt az első új tevékenységről számlát adnál, szólsz a könyvelőnek, hogy bővítse a tevékenységi kört vele.

Szvsz csak statisztikai célokat szolgál, nem nagyon van értelme.

2016. jan. 8. 17:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Pl. úgy derülhet ki, hogy kapsz egy NAV ellenőrzést (akár próbavásárló képében) és akkor be kell tudni mutatni, hogy a tevékenységi körödbe tartozik az adott tétel, illetve, ha képesítéshez kötött, akkor akár azt is.
2016. jan. 8. 17:31
 3/3 A kérdező kommentje:

A NAV utólag hogy tudná ezt kideríteni?

Számlán megfogalmazhatom úgy, hogy ne legyen gyanús.

Elsőnek igaza van... nem engedély..az más.

2016. jan. 8. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!