Miért van az hogy az igazán sikeres, és gazdag emberek java része kibukott a középiskolából és az egyetemről?
Előző jó kis kamut kanyarítottál nekünk, hogy miért:
1. vannak olyan tantárgyak, amikre nem kötelező bejárni, tehát a kutyát nem érdekli, ha a nagy fenekű csajod nincs ott
2. amire kötelező, de nem jár be azt nem teljesített tantárgy, tehát nem lehet jegye sem
3. amiért kidobhatják, hogy nincs meg a kreditminimuma sem, ez esetben az átlaga messze elmarad az általad említettől
4. másik lehetőség a fegyelmi, mert sokadszor bukik le puskázásnál, valamint a kamerás vizsgán már a saját nevét sem tudja megfejteni
Üdv Mindenkinek!
szép kis vita kerekedett nem mondom, pedig csak egy kérdést tettem fel :D
Magát a kérdést az alábbi kép gerjesztette bennem:
A képre nem rakták ki Richard Bransont, akiről tudom, hogy 3x kaszálták el középsuliban, végül 16 évesen mondta, hogy köszöni szépen viszont látás :D
"Magát a kérdést az alábbi kép gerjesztette bennem: "
Tehat az a "java resze" a kerdesedben a semmibol jott?
Meg nezz utana, hogy Bill Gates mielott felhagyott a suliba, hol tanult milyen szinten!
Nem a semmiből jött, már régebb óta gondolkodtam ezen, de ez a kép fogta össze úgy teljesen a dolgot, bár nem tudom hogy ez a kérdés minőségéhez mit ad hozzá, vagy adott esetben mit vesz el, ezt Neked kell tudni, de ha méltó vagyok rá akkor megoszthatnád velem :)
Tisztában vagyok vele hogy a Harvardra járt, azzal is, hogy oda nem buta embereket vesznek fel, de ha csak egy Harvardi diploma kéne a sikerhez, akkor minden ott végzett hallgatónak automatikusan dollármilliomosnak kéne lennie, de nagyon nem ez a helyzet :)
"Nem a semmiből jött, már régebb óta gondolkodtam ezen"
Tehát semmi konkrét forrásod nem volt arra, hogy a javarészük kibukott, csak te találtad ki és még el is hitted? Okításból írom ezt, nem kötekedésből, kérdésekkel sokat lehet tanulni, re rossz és buta kérdésekre nem fogsz jó választ kapni.
A hatodik érzékem azt súgja te jártál egyetemre, ha ilyen veszett mód követeled a forrást... :D
Több ember életrajzát is olvastam már, és bizony sokszor visszatérő elem volt, hogy nem volt jó tanuló, nem vették fel egyetemre, vagy ha fel is vették végül otthagyta vagy kibukott. Az említett Branson, meg még az érettségit sem tette le, mert 16 évesen mondta hogy köszöni elég volt.
szóval források meg statisztikák terén én igazából csak egy Churchill idézettel szolgálnék, szintébn szigorúan okítás céljából nem kötözködés gyanánt:"Csak abban a statisztikában bízok, amit én hamisítok"
(félreértés elkerülése végett a statisztika szó szabadon cserélhető forrásra is:)
"Több ember életrajzát is olvastam már, és bizony sokszor visszatérő elem volt, hogy nem volt jó tanuló, nem vették fel egyetemre, vagy ha fel is vették végül otthagyta vagy kibukott. Az említett Branson, meg még az érettségit sem tette le, mert 16 évesen mondta hogy köszöni elég volt.
szóval források meg statisztikák terén én igazából csak egy Churchill idézettel szolgálnék, szintébn szigorúan okítás céljából nem kötözködés gyanánt:"Csak abban a statisztikában bízok, amit én hamisítok"
(félreértés elkerülése végett a statisztika szó szabadon cserélhető forrásra is:)"
Arrol volt szó, hogy a kérdésed szerint nem egy pár gazdag ember bukott ki, hanem a java részük. Egy pár példa ismerete meg nem minősül "statisztikának". Balázska, ne erőltesd ezt!
"csak egy Churchill idézettel szolgálnék"
Gyanítom, az utánajárásod a témának is legalább ilyen alapos volt - ugyanis Churchill soha nem mondott ilyet. Ez egy 2. VH-s német propagandából formálódott urban legend...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!