Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 300 000 Ft-ot be lehet fektetn...

300 000 Ft-ot be lehet fektetni valamibe?

Figyelt kérdés
2010. márc. 22. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
35%
A pénzügyi tanácsadó azért kapja a fizetését, hogy Téged csőbehúzzon. Előfordúl, hogy beteszed a pénzed, egy beigért kamatra, de közben szükséged lesz a pénzedre, és csak úgy tudod kivenni, ha levonnak az alaptőkéből 20%-ot Ez a büntetés, ha ne várod meg a futam végét. Ha nem akarod otthon tartani, tedd be folyószámlára, és akkor veszed ki, ha szükséged van rá.300ezer forintból nemsok mindent lehet kezdeni, de ha gyüjtöl még hozzá, talán valamire jólesz.
2010. márc. 29. 12:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért hihetetlen, ennyire jellemző itthon ez a negatív hozzáállás.

Nem azért kapja a fizetését, hogy csőbe húzzon. És nem is jár jól, ha nem méri fel rendesen a pénzügyi lehetőségeid, mert visszavonják a fizetéséből, ha sztornózol egy szerződést. Marhára nem érdeke.

A pénzügyi tanácsadó nem egy megbecsült szakma itthon, látszik, hogy rányomta generációkra a bélyegét a szocializmus.

Tele van az ország önjelölt szakemberekkel, mindenki tökéletesen ért mindenhez, főleg a pénzügyekhez (ugye, tegyük be évi 6%-ra a a pénzünk, elosztod 12 hónappal, az havi 0,5 % minusz a kamatadó (ennek a 20%-a), tehát kamatozik a pénzed 0,4 %-ot havonta). Mekkora biznisz már....a banknak.

A pénzügyekben leszóljuk a pénzügyi tanácsadókat, de ha a fogunk fáj, elmegyünk a fogorvoshoz. Pedig ez utóbbi lényegesen többet keres egy foghúzáson, mint a pénzügyi tanácsadó egy szerződésen.

2010. márc. 29. 18:04
 13/18 anonim válasza:

18:04-esnek:

Király a válasz, ebbe az irányba akartam én is elvinni a beszélgetést :-)

2010. márc. 29. 22:14
 14/18 anonim ***** válasza:

A profi pénzügyi tanácsadótól kérdezném, nekem van 7M pénzem ;), valami olyan kellene ami éves szinten 35-50 % között hoz. Jelenleg a kis vállalkozásom kb. ennyit csinál nekem, de ha ilyen profi lennél kérlek írd ide ki pontosan hogy mi is lenne az hogy neked adjam és a pénzem úgy fialjon évi 35-50% hogy ne kelljen érte keményen dolgoznom és ezen felül minden adóm,törlesztőrészletem,rezsim, évi 1 nyaralás, kaja, cigi, sült krumpli, sör, stb... ki legyen fizetve és év végén maradjon pici pénzem és ne fájjon soha a fejem.

Mennyit kellene hogy neked adjak hogy te is jól járj?

Kiváncsian várom válaszod.

2010. márc. 30. 13:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

...még tennék hozzá annyit hogy a hitelügyintéző is pénzügyis :) (nagyon rá baxtam,soha többet nem veszem igénybe szak(ma)szerű ügyintézéseteket). Nagyon értenek hozzá ahogy te is nevezted ezek az "önjelölt szakemberek", <-egy érettségivel lehetsz pénzügyi tanácsadó (jó esetben), de a 8 általános már elég. A Bnet-nél is van egy tanfolyam amit el kell végezned, nem tudom talán 1 hónap lehet és egy érettségivel és 75 iq-val megvan.

Szerinted ez szakma?

Nem akarlak degradálni, de te is tudod hogy a pénzügyiseknek nagyon nagy része kókler.

Akkor én most a szoci áldozata vagyok, vagy azért mert átbaxtatatok és éves szinten több tízezrem bánja és addig zaklattok amíg nincs szerződés?

2010. márc. 31. 08:54
 16/18 anonim ***** válasza:

Az utolsónak üzenem, hogy minimális intelligenciával sem rendelkező bnet-essel miért kötsz üzletet?

Alapvető szerintem, hogy olyannak nem adom a pénzem kezelésre, akiről megvan a véleményem, vagy ahogy te mondtad, 75 az IQ-ja. Viszont általánosítani sem kell.

Van jó szakács, rossz szakács.

Nálunk is járt már olyan kőműves, aki határidőt nem tartotta be, részeg volt, és gány munkát végzett, és lám volt akivel még egy jót beszélgetni is lehetett.

Elnézést, hogy éppen ezt a szakmát hoztam fel példának.

Ugyanakkor, ha nem mész tanácsadóhoz, akkor viszont vállald a felelősséget az esetleges rossz pénzügyi döntéseidért, ahol a bank a normális kamatok felét zsebre teszi, másikat meg elkölti a minden második sarkon lévő nem 2M Ft-os fiókra, reklámra, meg a saját dolgozójára.

Igazából nem ebből kell(ene) hogy álljon a bank, mint intézmény.

300.000. Ft? Kor, iskolázottság, és kockázatvállalási hajlandóság függvénye, hogy mit kezdenék ennyi pénzzel.

2010. márc. 31. 18:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, még egy kommentre reagálnék:

"A profi pénzügyi tanácsadótól kérdezném, nekem van 7M pénzem ;), valami olyan kellene ami éves szinten 35-50 % között hoz."

Látod, ez egy szuper vállalkozás!

Neked nem pénzügyi tanácsadó kell, hanem minimális biztosítás, mert már megtaláltad azt a helyet, ahol a legtöbbet ki tudsz hozni saját magadból, és a pénzedből.

Éves szinten 35%-os gyarapodás? Ne viccelj, ez szuper!

Leginkább arra koncentrálj, hogy mindez így is maradjon, tehát ezt biztosítsd be, jellegétől függően próbálj több lábra támaszkodni.

A befektetőknél bármilyen hasonló mértékű növekmény csak meglehetősen nagy kockázattal érhető el, tehát pénzügyi zseninek kell lenni, ami meg elég keveseknek adatott meg. És itt most nem a sikersztorikra gondolok, mert mázlisták mindig vannak.

2010. márc. 31. 18:23
 18/18 anonim válasza:
Szerintem vegyél rajta csirkét és azokat tenyészgesed aztán eladod :D
2010. jún. 1. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!