A legtöbb magyar miért fél belevágni a cégalapításba?
Nekem diplomám sincs.
Van egy felsőfokú OKJ végzettségem meg nyelvtudásom.
Évekig Ausztriában dolgoztam, fuvarszervezésben.Nem volt könnyű, az osztrákok elég állatok tudnak lenni.Sokszor hajnalban csörgött a telefon, illetve volt nem kevés álmatlan éjszaka is.
Úgy éreztem, hogy 10 évet öregedtem.
Aztán megelégeltem, volt már annyi pénzem, hogy belefogjak egy vállalkozásba Magyarországon.Így, lett egy fuvarozócégem.
Ma már jobban élek, mint egy átlag osztrák.Láttam, milyen egy átlag osztrák, van viszonyítási alapom.
A fuvarozásban van pénz, ha valaki normálisan csinálja.Mi több nemzetközi vállalattal is együtt dolgozunk.
Van egy közeli ismerősöm, ők is az osztrákoknál dolgoztak sokáig, Sopron mellől ingáztak, mint én.Igaz, ők kulisabb munkát csináltak.
De, már ők is vállalkozók és jól élnek.
Viszont, a magyarok 95 százaléka nem mer ilyenbe belefogni.
Sokuk kiköltözik Bécsbe vagy Linzbe és megelégszik egy alsó-középszerű színvonallal, szürkeséggel és ez a baj velük.Azt hiszik, hogy ez feljebb lépés, pedig ugyanolyan egy helyben toporgás, mint amiben otthon is éltek.
Ausztria gazdasága nem a nagyvállalatokra épül, mint a magyar.
Hanem a középvállalkozásokra.
Kezdőként, nem mertem volna belefogni.
Indulótőke meg hitel tényleg kell hozzá.Anélkül nem megy.
De, ha ésszel csinálja az ember, akkor nem bukik bele.
Sok magyar azért nem mer belefogni, mert megszokta az alkalmazotti létet.
Aztán pl. azért is, mert esetleg felismerte, hogy kiszámíthatatlan a gazdasági környezet.
És igen, a pénz... egyéni vállalkozóként bemegyek a banka, mondom: szeretnék Növekedési hitelt., erre kiderül, hogy. TÚL KICSI vagyok és nem kaphatok, mert az éves bevételem nem éri el az x összeget. Na és mégis ki növekedjen, ha nem a kicsi.
Szerintem adj hálát az Istennek, hogy jókor voltál jó helyen :-) Persze tudom, Te is kellettél hozzá, de gondolkodj el azon, mi lenne, ha jönne egy rendelet, hogy 2016 jan. 1-től a vasúti fuvarozást preferálnák?
"volt már annyi pénzem, hogy belefogjak egy vállalkozásba Magyarországon"
Na, ez a kulcs... Az adórendszer olyan szinten cseszi meg az induló vállalkozásokat, hogy már az elején belebuksz. Hitelt meg nem adnak puszira csak mert van egy jó vállalkozásötleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!