Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A masszázs jövedelmező szakma...

Piriiiii kérdése:

A masszázs jövedelmező szakma lenne?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, épp most csinálok egy művésziskolát (szobrászat), amit szeretnék felsőoktatásban is tanulni, és igazából mindenféle művészetet (fotózás, filmezés, mellékágon írás, stb.). Ezek pont azok a szakmák, amik legtöbbször elég nagy csóróságra utalnak, hacsak nincs nagy szerencsém és óriási zsenialitásom.

Ezért nyilván vannak egyéb terveim, a cukrászat, szakácskodás mellett ott van a masszázs, ezt csinálnám legszívesebben. Olvasgattam róla könyveket, azok alapján szoktam masszírozni ismerőseimet, mint kedves barát, hobbi szinten, mert szeretem csinálni, jólesik az érintésemmel gyógyítani, jobbá tenni valaki közérzetét, és a visszajelzések alapján elég jól csinálom. De azon túl, hogy szeretem csinálni, fontos lenne az is, hogy megéljek belőle (ha már a művészetből nem). Hogyan működik ez a dolog? Vannak különféle szolgáltatások, már ha csak az erotikus masszázsra is gondolok - én nem erre törekszem, az szerintem teljesen más hangvételű, mint a gyógyító célzatú masszázs. De mik vannak még? Ha "csak" egy teljes masszázsról van szó (ami igénybe vesz 1-2 órát legalább vendégenként), mennyit kérnek el általában a masszőrök?

Nyilván nem csak úgy hirtelen csapnék fel masszőrnek, hogy na most akkor minden tudás nélkül csinálnám, hanem elmennék tanfolyamra.

Az anatómia, az izmok elhelyezkedésének, funkciójának alapját ismerem, tekintve, hogy szobrásznak tanulok.

Meg lehet belőle élni rendesen? Nem túl népszerű szakma ez? Sok "vetélytárs" van benne, ugye? Egy városban látni egy körzetben akár 4-5 masszázs-szalont is...

2015. nov. 15. 10:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriában nagyon megy, itt nincs pénz és szerintem igény se nagyon erre.
2015. nov. 15. 12:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a 20+ éves tapasztalattal rendelkező okleveles gyógymasszőr kér 3000 ft-ot fél órára.

Ha ebből adózik (tegyük fel...) akkor az alig több, mint 4000 ft óránként.

Ebből kell kifizetnie az összes járulékát, a bérleti díját és a költségeit. JÓ esetben kb. 1500 ft-ja marad óránként.

Azt persze naivitás feltételezni, hogy napi 8 órányi vendége van, inkább 3-al lehet számolni átlagban szerintem. Napi 4500 ft heti 20x az 90e havonta - hát elég soványka ...

2015. nov. 15. 12:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én gyógymasszőr vagyok, kb 1 millába fájt a tanfolyam úgy kb mindennel együtt, és eléggé megbántam, mert a töredékét se hozta vissza.

2-3e-es árnál már húzzák az emberek a szájukat (részben meg is értem), de főállásként nem éri meg olcsóbbért masszírozni, mert akkor pont oda jutsz ki, mint egy minimálbéres alkalmazott.

Természetesen az ismerősök elvárják az ingyen masszázst, akkor amikor ők akarják, mert hát te masszőr vagy alapon.

Bárhol is hirdetsz, bármilyen nemű is vagy be fognak próbálkozni a vendégek. Van aki ért a szép szóból és van aki nem. Utóbbival meggyűlhet a bajod, szóval lelkileg készítsd fel erre magad.

10 órát nem tudsz végigmasszírozni. Kizárt! Ha mégis, akkor az utolsó vendég nem azt fogja kapni, mint az első, minőségileg! Az 100%!

Én Pesten dolgoztam fél évet, úgy indult a hónapom, hogy 50e kata, 10e könyvelő, 20e helypénz, 20e bejárás, 20e egyéb, ez 120E forint mínusz. Akkor is ha havi 1 vendégem volt és akkor is ha 0! Mert ilyen is volt, hiába volt honlapom, hiába szórólapoztam, hiába mentem a pesti árak alá, hiába nyitottam ki a szalont hétvégente és ültem ott napi 12 órákat.

Fodrászhoz, műkörmöshöz, kozmetikushoz beesnek az emberek az utcáról, masszázsra NEM! Péla: amíg én ott ültem 12 órát, addig a műkörmösnek volt kb 8 vendége és összeszedett 20e-et 1 nap alatt.

Szóval le is húztam a rolót még időben!

Szép szakma lenne, ha a prostik nem masszőr néven hirdetnék magukat és nem e név alatt futnának, és nem lehetne 3 napos tanfolyam alatt papírt szerezni róla.

Az meg, hogy te stabil vendégkört építs ki magadnak, alsó hangon minimum 3 év! És ezalatt a 3 év alatt te nem masszőrködésből fogsz megélni.

Azért írtam, hogy ha nő vagy könnyebb a dolgod, mert a pasik szívesebben járnak nőkhöz, mert állításuk szerint ha "férfi masszíroz férfit az b*zis". A nők egy része meg nem fog férfi masszőrhöz járni, mert "mit szól hozzá a férje/barátja, hogy őt más férfi fogdossa, meg látja bugyiban." Szóval ők szintén nőkhöz mennek.

Szóval férfiként ebben a szakmában -10 pontos hátránnyal indulsz, persze le lehet dolgozni, meg függ azon, hogy mennyire megnyerő a szöveged, kit hogy tudsz rádumálni a masszázsra meg magadra. De azért nem egy kikövezett út!

Magyarországi masszázskultúra meg mélyen a béka feneke alatt van!

#1 voltam!

2015. nov. 15. 12:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Nő vagyok. És eléggé elhivatott, a cél érdekében keményen kitartó, de ezek szerint nagyon nem érné meg a masszőrség, legalábbis az első 5-7 évben nem.

Köszönöm mindenki válaszát! :) Még nem vetem el a gondolatot, de így már sokkal jobban átlátom.

2015. nov. 15. 12:46
 15/15 A kérdező kommentje:

Az OKJ-s képzés már megfelel szakirányú végzettségnek?

Elméletileg kétféle képzés van az országban, az egyik gyógy-és sportmasszőr címen OKJ-képzésként, engem ez érdekelne. Azt érdemes megpróbálni? Valószínűleg esti vagy levelező képzésben tudnám megcsinálni, de annak meg nem sok értelme van...

2015. nov. 16. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!