Mennyit kérhetnék az alábbi munkámért?
Fotós vagyok. De most lesz az első komolyabb munkám, ingyenes rendezvények saját célú fotózásán kívül.
Egy cég eseményén kell fotóznom, egy délutántól hajnalig tartó partysorozaton, és a cég egy ismerősöm kezében van, akkor mennyit kérjek szerintetek képenként? mennyi egy normális összeg?
ezen kívül egy 5-7 perces promovideót is kellene csinálnom. Menyit érjek a megvágott, kész műért? Nrm kevés időmbe fog telni min az Aftereffects, Premiere pro és Ps munka, valamint saját felszerelés, és két felé oszlik az összeg.
én 100 ft/kép-re gondoltam ami 100 kép esetén 10K 200-nál már 20K
A videóért irányárban 15000 ft-ot lőttem be.
Üzletben nincs barátság. Szerintetek megfelelő, vagy mennyit kaphatnék még érte (Nem vagyok vérprofi, de minőségre törekszem.)
Én úgy vagyok vele, hogy a videó percenként kb 500-1000 ft-ig megy, attól függ milyen hosszú. Minél hosszabb annál kevesebb. Vágásonként 200 Ft. Meg mondjuk 1-2 séma az plusz pár 100 ft.
Képeknél pedig jó az a 100 Ft/db, de mindenképp csinálnék egy olyat, hogy ezen felül, még milyen extrák legyenek? Pl adjon neki keretet az 20 ft/kép ha egy teljesen egyedi és nem pedig séma keret kell akkor az 50 ft/kép, mert azt te rajzolod meg. Vagy fekete-fehérbe kéri akkor az 30 ft/kép.
Illetve ha a videón és a képeken kívül igényel még, diavetítést képekből, hogy a képek zenére jönnek be egymás után az meg percenként 700 Ft legyen.
Gondolkodj tovább, hátha eszedbe jutnak ilyen dolgok mint nekem, amikért lehet felárat kérni, mint pl fekete-fehér stílus, vagy képkeret...
10-20 ezer forint órabérnek jó, teljes munkadíjnak elég nevetséges, ahogy darab áron számolni is egy ilyen munkát.
ne csak a fotózással töltött időt számold bele a munkadíjba, hanem azt is, hogy mennyi időd megy majd el az utómunkával, különösen a videónál. ráadásul éjszakai/hajlani munka, amiért jobb helyen szintén magasabb díjat szokás felszámítani.
persze az ismerős úgyis sokallni fog bármilyen összeget, mert a legtöbb ismerős igazából nem nagyon akar fizetni, pláne nem megfizetni a fotóst...
Ezért a munkáért a reális díjszabás magyar piacon kb. 200 000 - 460 000 (+áfa) terjedhet. Ez függ attól, hogy milyen minőséget állítasz elő: milyen technikát használsz (videónál főleg); egyedül, vagy többen dolgoztok rajta; hány képet adsz le; mennyi benne az utómunka; stb.
Ismerős ezt kapásból felezni akarja, vagy csak pampog :)
Végül bármennyiért is vállalod, nyers képet, vágatlan videót nem szabad átadni, de még mutatni sem nagyon. Sok sikert a munkához. Azt pedig inkább nem is feltételezem, hogy kalóz programokat használnál :) Hosszú távon abból csúnya bünti lehet. Röviden kb. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!