Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan tudok olyan TEÁOR-t...

Hogyan tudok olyan TEÁOR-t felvenni amihhez nincs képesítésem?

Figyelt kérdés

2015. szept. 13. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon buta kérdés, ne is haragudj... Felvenni, azaz tevékenységi körként a cégbe bejegyezni simán tudod. Csak épp nem kezdheted meg a tevékenységet, amíg nincs a cégben legalább egy olyan személy, aki a szükséges engedéllyel rendelkezik - amennyiben az adott tevékenység végzése engedély-köteles, vagy bármilyen feltételhez kötött.
2015. szept. 13. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:

A vállalkozóiba bármilyen tevékenységet bejegyeznek = bármilyen tevékenységet folytathatsz.

Feltétel, ha neked nincs meg a szükséges szakképesítésed, akkor köteles vagy szakképzett alkalmazottat foglalkoztatni, és ennek a tényét vagy köteles igazolni, valós, már a bejelentés időpontjában érvényes munkaszerződéssel + a dolgozó bizonyítvány-másolatával együtt!!!

2015. szept. 14. 07:05
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2015. szept. 21. 20:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez nem szűnt már meg? Nem úgy van, hogy aki a vállalkozó annak kell olyan irányú szakképesítésének lennie? Bocsi csak ez nem tiszta nekem sem. Pl. egyéni vállalkozóként nyithatok egy fodrász szalont, ha mondjuk hentes vagyok, annyi csak hogy legyen egy alkalmazottam aki fodrász?
2015. szept. 24. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Persze!

Nem te dolgozol benne, hanem a szakképzett alkalmazott!

Attól még a vállalkozás, a befektetett tőke, és annak összes nyűgje a tied, a szakképzett dolgozó a te alkalmazottad!

2015. szept. 24. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!