Őstermelői igazolvány?
Üdv! A lényeg, hogy legyen 1! Ha valakinek van tapasztalata melyiket lehet a leggyorsabban letenni, vagy ami lényegesebb legolcsóbban (tudom hogy 100-150es tételek). Esetlegesen valami támogatás van rá? Munkaügyön át? Vagy eus? Az értelmes válaszokat köszönöm :)
(támogatást amiatt kérdem, mert párom 80e-t fizetett, hogy lerakhassa a targonca jogositványt, ismerőse meg munkaügyön át 80at kap, hogy letegye... nem mindegy:) )
???
Az igazolvány kiváltása max 2 ezer ft - ha megfelelsz a feltételeknek:
"Ki lehet őstermelő?
Mezőgazdasági őstermelőnek minősül az a 16. életévét betöltött magánszemély, aki a saját gazdaságában, nem egyéni vállalkozóként a meghatározott mezőgazdasági termékek előállítására irányuló tevékenységet folytat. A termőföldről szóló törvény szerint családi gazdálkodónak minősülő magánszemélyt és ezen személynek a családi gazdaságban – nem hivatalos alkalmazottként – közreműködő családtagját is őstermelőnek tekinthetjük.
Mi kell hozzá?
A mezőgazdasági őstermelői igazolvány kiváltásához a falugazdász jelenlétében nyilatkozatot kell tenni a termelésre és a saját termelésű termékek értékesítésére vonatkozó adatairól. Továbbá arról, hogy a mezőgazdasági őstermelő rendelkezik olyan saját gazdasággal, amely alkalmas a nyilatkozata szerinti termelés és értékesítés elérésére. (Ide tartozik az erdei termékek gyűjtögetése is, de ebben az esetben engedéllyel kell rendelkezni az erdőterület tulajdonosától.) Az igényléshez szükséges egy 30 napnál fiatalabb földhasználati lapszemle, adóazonosító jel, adószám, lakcímkártya, személyi igazolvány. Állattenyésztés esetén szükséges a tenyésztőszervezeti igazolás vagy az ENAR kód.
Az ügyintézést gyorsítja, ha a szükséges nyomtatványokat kitöltött állapotban nyújtja be.
1. számú melléklet (az ügyintézés megindításához és változásbejelentéshez szükséges nyomtatványok)
- Az őstermelői igazolvány kiállítása iránti kérelem, adatnyilvántartó és változásbejelentő lap
- Nyilatkozat, illetve változásbejelentő lap a saját gazdaságról és a ... évi termelésről
- Nyilatkozat a társadalombiztosítási jogviszonyról"
És mindehhez még tudni kell, hogy "az adóhatóság jogosult ellenőrizni az igazolványban szereplő adatok valódiságát - amennyiben ez nem felel meg a valóságnak, jelentős bírság szabható ki."
köszönöm a választ :)
mint olvasgattam nem csak annyi, hogy bemegyek és "szinte ingyen" kiváltom, a tanfolyam dijakat nézegettem ebben kértem segitséget. azért köszönöm :)
ezalatt nem a földművelést értem.. több fajta van..
ezalatt értem, hogy mondták mint méhész 320 óra tanfolyamon és 150000 ft a vége.. utána mint őstermelő foglalkozhat méhészettel és adhat is el stbstb.
Már ne is haragudj, de én hiába írom, hogy a méhészetet mennyiért lehet letenni, ha közben nincsenek méheid vagy félsz a méhektől.
Szerintem Te a gazdaképzésre gondolsz... de ahhoz, hogy őstermelői igazolványod legyen, nem szükséges gazdaképzőt elvégezni.
Sokkal jobban tudnék segíteni, ha tudnánk, mit szeretnél csinálni? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!