Magánszemélyként kiadott könyvemhez hogy szerezhetek vonalkódot?
Már meg van a 13 jegyű ISBN számom is, viszont nagyon sok vonalkód típus létezik, nem tudom milyen típust és hol tudok csinálni/csináltatni.
Pl. van ez az oldal: [link] ami Code 128-as típusút csinál. Ez megfelel, ha azt szeretném, hogy könyvtárakban és üzletekben tudják leolvasni a könyvem vonalkódját?
Kiadóban dolgozom, de csak magyar piacra. Nem tudom, mindenhol használható-e. Csak találgatok: Ez egész világon valószínűleg nem, Európában valószínűleg igen.
Az ISBN (International Standard Book Number)nemzetközi, csak abban nem vagyok biztos, hogy minden ország csatlakozott-e a rendszerhez.
A BUBUCIKA áruházlánc a vonalkód (ISBN-szám) alapján még nem fogja tudni, hogy mi is az, csak akkor, ha bekerül a rendszerébe.
Mint ahogyan a személyi igazolványod száma sem árulja el nemed, korod, neved, címed stb., ez a szám sem jelent önmagában semmit.
Ha sikerül a könyv nyomtatásakor az ISBN kódot rányomtatnod, az jó.
A matricázásra akkor van szükség, ha a nyomda után veszik észre, hogy lemaradt, vagy téves. És ezt ragasztják felül.
Ha változik a kiadvány kötése (vagy a tartalma) akkor új számot kell kérni.
De külön számot kell kérni akkor is, ha eBook.ban is szeretnéd megjelentetni.
Próbáld ki: Ha rákeresel egy ISBN számra, akkor kiadja a megjelenési éven kívül a kötés tipusát is. Tehát számomra fontos, hogy a nem print könyvhöz külön számot kell kérni.
(Egyébként egy korábbi kérdéshez: A szám tartalmazza az állam kódját EAN, ISBN. Tehát az egész kulturált világban, ahol tudják, mi az a szám, tudni fogják hol keressék.
De feltételezhető, hogy egy bantu-ul menjelenő könyv jóesetben csak a copyright-ban fog hivatkozni az eredeti műre, ahol nem feltétlen adnak ISBN számot meg. És nagy vaószinűséggel a könyv regisztrációja során a Bantu Állam rendszerébe kerül be, tehát olyan ISBN, EAN kódot fog hozzá kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!