Egyéni vállalkozó esetében és vendéglátó egységen belül?
Figyelt kérdés
Sziasztok. A kérdésem az volna, ha van egy egyéni vállalkozó, aki vendéglátóegységet üzemeltet, de nincsenek szakképesített emberek a tevékenységbe lejelentve és még tanulót is alkalmaz, milyen felelősség alá lehet vonni? Melegkonyhás étteremről van szó és nincs szakképesített szakács, sem felszolgáló. Az egyéni vállalkozó szakmája is teljesen más irányú.2015. aug. 26. 17:06
1/2 anonim válasza:
Szeptembertől tanulót már csak mestervizsgával rendelkező személyzettel bíró egység foglalkoztathat.
Illetve a működésit ugyan kiadják szakképzett személyzet nélkül is, mert közben vehet fel szakképesített munkaerőt, függetlenül attól, hogy ő maga nem ért hozzá. De munkaügyi ellenőrzéskor baj lehet belőle + az ilyen vállalkozásokat szokták tudnia legkönnyebben lehúzni, így ritkán élnek túl hosszú időt.
2/2 anonim válasza:
Én 6 éve foglalkozom vendéglátással, igaz nekem van pincér végzettségem, de soha senki nem kérdezte.
Ez alapján nem hiszem hogy nagyon foglalkoznak vele, de lehet csak engem kerültek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!