Ha szeretnék egy ruhagyárat, akkor ahhoz mi kell?
Kérlek értelmes válaszokat! Köszönöm szépen! :)
És lécci mindent írjatok le, úgy értem annyit tudok hogy kell venni egy helyet a gyárnak. :D
Magyarországon nagyon nem érdemes, kivéve ha van rá pár milliárdod és teremtesz egy új rohadtjó márkát.
Kell egy cég, cégbíróságon bejegyezni vagy egy kft mondjuk, kellenek gépek, beszállítók, akik az alapanyagot hozzák, kell rengeteg tőke, engedélyek munkások stb.
Köszönöm szépen! Hát, igen, sajnos igazad van..
Ment a zöld kéz!
És esetleg kisüzemnél, vagy ha itthon (tudom ez más) az eladott termékek után hova és mennyi adót kell fizetni? Vagy kis hely bérlése esetén, ha ott már csak a kész termékek lennének, arról mit kell tudni?
Kérdező te varrónő vagy?
Örököltél egy kis pénzt. Mennyi ez az örökség?
Minek vennél? Bérelsz egy csarnokot, ahol elhelyezed a varrógépeket. Ha sok a munka, jól megy az üzlet, bérelhetsz másikat is, ha kevés, becsukod, keresel kisebb helyet.
Kellenek varrógépek, felszerelés, ezeket lízingelni kell. Kellenek munkások, a többsége betanított lesz, olcsó helyen kell keresni, Nyírség, Borsod, talán oda is célszerű települni, mert minimálbérek kapsz embert jobban, mint Győr-Sopronban.
Kellenek megrendelések ruházati cégektől, akiknek bedolgozhatsz. Az a baj, hogy a 105 ezres minimálbér mellett a kínaiakkal, vietnamiakkal, marokkóiakkal nem tudsz versenyezni árban egy Inditex, H&M és mások megrendeléseiért. Szóval kellenek jó üzletkötők, ők már nem minimálbéresek persze, akik felhajtják a megrendeléseket. Aztán gyártani kell, meg szállítani. Kb. ennyi.
Varrógépet a kereskedőktől tudsz beszerezni, vannak, akik ilyenekkel foglalkoznak. Bérelni is lehet, ipari gépek kellenek majd neked.
Az alapanyagot általában felhajtja a megrendelő, akinek dolgozol. Ha pl. az Inditex rendel tőled valamit, szerintem az anyagot is adják majd a szabásmintával mindennel együtt az utolsó gombig és Zara meg Bershka címkéig.
Köszi mindenkinek a választ! Mindenki zöldet kapott! :)
Nem, nem vagyok varrónő. És nem is örököltem, mint ahogy gondolod, hogy tele vagyok pénzzel.. Attól még hogy így ebbe belegondoltam, nem értem miért gondolod hogy gazdag vagyok. ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!