Éves 10 millió forint forgalom után mennyi marad egy kereskedő zsebében 1 alkalmazott mellett?
Anyagköltség, bérleti díj, amortizáció , bérköltség és egyéb dolgok után te is ki tudod számolni, ezek nélkül meg senki sem.
Ha esetleg konkrét cégről van szó egyszerűen megtudod nézni az eredménykimutatásukat.
A dolgozó lábméretét megszorzod az árréssel, ezt osztod a tulaj derékátmérőjével és megszorzod az aktuális forint-euró középárfolyammal.
Az ebben az esetben kb. 300e Ft-os árrés még a dologzó éves fizetésére sem elég.
Sok a hiányzó adat ehhez...
Bruttó, vagy nettó forgalom?
Milyen a vállalkozás formája, azon belül is milyen adózási módot választott, bérelt, vagy saját tulajdonú ingatlana van, az alkalmazott kap-e bértámogatást, mekkora és milyen összetételű árukészlettel rendelkezik, és még lehetne sorolni...
Ha az árrés szint 50%-os, az átlag havi 833.000 Forintos forgalom mellett, szakképzett munkaerő kapcsán fizet havi 150.000 Ft bér és járulékköltséget, az árura ha csak rendelésre értékesít és nem tart készleten semmit fizet 416.500-at, ami után marad 266.500 Ft.
De még mindig nem tudjuk a tulaj fizet-e bérleti díjat, mennyi a rezsiköltsége (áram, fűtés, telefon, internet, stb.), könyvelési díja, számlavezetés és banki költségek mértéke, a szállítási és egyéb igénybe vett szolgáltatások díjai ami az eladáshoz kapcsolódik, a vállalkozónak van a munkahelye mellette, vagy főállású, azon belül is milyen formában működik közre a vállalkozásban,milyen mértékű járulékfizetésre kötelezett.
Ha marad is adózás előtti pozitív eredménye, azt milyen mértékű adó terheli még, vagy épp azt mivel tudja csökkenteni.Kiveszi e, vagy bent tartja-e céltartaléknak a vállalkozásban?
Így a kb az éves 265.000-től a mínusz "X"-ig bármennyi lehet a "zsebben maradó", a fentiek és még azon felüli tényezők függvényében.
Utolsón kívül még egyet pontoztam le, szóval a látnoki képességed csődöt mondott!
Még arra nem tudtam rájönni, hogy ezt valaki honnan tudja?
Valóban elhamarkodott és infószegény volt a kérdésem, de azért okosabb lettem!
Köszönöm az értelmes válaszokat az értelmes embereknek!
Nem mondtam, hogy a kérdező pontozott le mindenkit :D
És amúgy a %-ból látszik, hogy le lett minden válasz pontozva. (Mivel a legtöbb válasz max 70% körüli, ezért legalább 1-2 ember minden kérdést lepontozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!