Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Honnan tudnak ennyi bérmunkást...

Paxel kérdése:

Honnan tudnak ennyi bérmunkást toborozni minden éven?

Figyelt kérdés
Több nagygazda is van itt a környékemen és mindegyiküknek van 50,100 de van még olyan nagyvállalkozó is akinek majdnem 1000 hektár gyümölcsöse van. Én éppenséggel otthon vagyok ebbe de nekünk földünk van és nem gyümölcsösünk ráadásul nem ennyi.Szóval elkezdtem unalmamban következtetni, számolni:1 hektár gyümölcsösbe mérettől függően elfér kb.7000-7500 fa. bár milyen profi is legyen valaki 1 óra alatt 10-12 fánál többet nem tud megmetszeni senki egy 12órás műszakban ez nagyjából 120 fa az az 1 nap, de ezt időre kell megcsinálni (kb 1hét ha van rá utána már permetezni kell lemosópermet stb.) 1 munkás 1 hét alatt 600fa de maradék több mint 7000 fát ki metszi meg ide kell vagy 10-15 ember és ez CSAK 1 HEKTÁR!! DE mondom akinek van 100 meg 1000 hektár... simán kell 10-15000 ember és nem olyan akinek még életében nem volt a kezébe metszőolló hanem aki viszonylag szakszerűen megtudja metszeni. ezt hogy csinálják?
2015. júl. 12. 17:45
 1/4 anonim ***** válasza:
68%

én falun lakom. itt 0 munkalehetőség van, családi vállalkozásban van 2 bolt meg 2 kocsma. túl sok ember nem jár be a városba dolgozni, azaz a lakosság nagy része itthon van. nyilván vannak nyugdíjasok meg kismamák, DE rengetegen vannak segélyen, akik lesik az ilyen lehetőségeket.

itt falun nem zsebkendőnyi telkek vannak, hanem több száz, vagy több ezer négyzetméter még a csóróknak is.

azaz néhány gyümölcsfája mindenkinek van. meg ezek jellemzően nem 20 éves fiatalok, hanem 40-50-60 éves emberek. falusiak, szaktudásuk nincs, munkát nem kapnak, nem is akarnak. el nem tudom képzelni, sokan miből élnek, de mégis autót tartanak fent.

na gondolom az ilyenek. mert ha valami munka kéne, hirtelen tudok 5 embert itt a faluban, akinek szólni kell, és jön napszámba. ha favágásról van szó, jön. ha szántás, vetés, jön. de ezek ugyanígy eljönnek rotálni, betonozni, tormát szedni, gödröt ásni, költöztetni, kapálni, bármi.

mivel nem vagyok gazda, ennél többet nem tudok mondani, de a 10-15 ezer ember vicces, majd valaki leírja a megoldást, de biztos, hogy nem ennyi ember dolgozik egy gazdának.

2015. júl. 12. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Egyszerű, melós mindig akad. Én is simán bevállalnék ilyet, pedig van munkahelyem. Akinek nincs munkahelye. az meg pláne. Hogy nem ért hozzá? Először senki sem ért semmihez, csak akkor tanulja meg, ha csinálja.
2015. júl. 12. 18:35
 3/4 A kérdező kommentje:
figyelj 10-15 ezer ember simán kell ott számoltam ki az orrod előtt. itt nem telkekről van szó hanem sok hektár gyümölcsösről.
2015. júl. 12. 18:51
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy HA 10 000 m².

Hogy a viharba férne el 7500 fa egy HA-n?! Az azt jelentené, hogy 1,15m x 1,15 méteres területenként van egy fa (beleértve a közlekedő folyósokat is...)

Nem vagyok egy nagy kertész, de itt pl. azt írják, hogy almából ás körtáből hektáronként 400-1200 közötti faszám érhető el. Pedig az almafa nem egy nagy fa (mondjuk egy meggyhez, cseresznyéhez, stb. képest). Kajszibarackra már csak 300-400-at ír, őszira meg 4-500at!

[link]

2015. júl. 12. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!