Milyen buktatók lehetnek, és milyen megoldási ötleteitek vannak erre?
Szeretnék egy kis vállalkozás szerű dolgot beindítani, ami arról szólna, hogy notebook-okat adnék bérbe napokra-hetekre-nónapokra. Tisztában vagyok vele, hogy elég kockázatos, mert tönkretszik, elveszítik, ellopják az emberek, de azt gondolom, hogy ezek valamennyire védhetőek azzal, ha ezekre garanciákat kérek a bérleti szerződésben, vagy letétbe elkérek valamennyi (még reális) összeget, amit visszaadok, ha a gépet visszahozták.
Csak azért dobom fel ezt a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy másnak mi jut erről az eszébe, hogyan csinálná, vagy milyen más "kifogásokat" tud, amiért nem csinálná. Én már egy ideje gondolkozom rajta, és szépen lassan minden általam felismert problémát száműzni tudtam, legalább részben, de nincs garancia rá, hogy minden felmerülő gond-megoldás párt megtaláltam...
"vagy milyen más "kifogásokat" tud, amiért nem csinálná"
Mibol gondolod, hogy lenne erre igeny, ki lenne a celkozonseg? A cegek, ahol laptopokat hasznalnak, nagy HP/DELL/Lenovo forgalmazoktol lizelik a gepeket, maganszemelyeknek meg ritkan eri meg berelni.
Letesz az adott illető X összeg foglalót, gépfüggően, és amikor visszahozza épségben a gépet, akkor te visszafizeted azt a pénzt neki.
Autóbérlésnél is így működik.
nem tudom, hogy ki bérelne ilyet. Aki ezeken dolgozik és a saját eszköze bedöglik, az nem az eszköz miatt aggódik, hanem a rajte lévő munka elérhetetlensége miatt.
Nekem az ötlet tetszik, de van pár dolog, amit mindenképpen érdemes megemlíteni.
Én csak nagy értékű eszközöket adnék bérbe, mert ezeket még nyugaton is meggondolják, hogy megveszik-e. Pl Apple cuccokat.
Mindenképpen kell egy szerződés, mely taglalja, hogy a keletkezett nem garanciális károkat a bérlő fizesse meg.
Én személy szerint ezt a dolgot, úgy adnám el, hogy környezettudatos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!