Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen buktatók lehetnek, és...

Milyen buktatók lehetnek, és milyen megoldási ötleteitek vannak erre?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kis vállalkozás szerű dolgot beindítani, ami arról szólna, hogy notebook-okat adnék bérbe napokra-hetekre-nónapokra. Tisztában vagyok vele, hogy elég kockázatos, mert tönkretszik, elveszítik, ellopják az emberek, de azt gondolom, hogy ezek valamennyire védhetőek azzal, ha ezekre garanciákat kérek a bérleti szerződésben, vagy letétbe elkérek valamennyi (még reális) összeget, amit visszaadok, ha a gépet visszahozták.

Csak azért dobom fel ezt a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy másnak mi jut erről az eszébe, hogyan csinálná, vagy milyen más "kifogásokat" tud, amiért nem csinálná. Én már egy ideje gondolkozom rajta, és szépen lassan minden általam felismert problémát száműzni tudtam, legalább részben, de nincs garancia rá, hogy minden felmerülő gond-megoldás párt megtaláltam...

2015. júl. 9. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:

"vagy milyen más "kifogásokat" tud, amiért nem csinálná"

Mibol gondolod, hogy lenne erre igeny, ki lenne a celkozonseg? A cegek, ahol laptopokat hasznalnak, nagy HP/DELL/Lenovo forgalmazoktol lizelik a gepeket, maganszemelyeknek meg ritkan eri meg berelni.

2015. júl. 9. 15:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Magánszemélyek lennének a célközönség, akiknek hirtelen, általában rövid időre, azonnal kell egy gép. Pl. mert a sajátja kiesett a "termelésből", nincs is neki sajátja, egy van a családban, amit éppen más használ, esetleg asztali gépen dolgozik otthon, de elutazik pár napra/hétvégére, és kellene egy mozgatható eszköz, amin levelezhet, netezhet, könyvet írhat, a helyszínen tölthet ki táblázatokat, akármi. Ha éppen nem engedheti meg magának az ember, hogy vegyen egy újat, de éppen nagyon kellene a net, de egy kávézóban mégsem akarja a privát dolgait kiteregetni, akkor is ideális lehet pár napra egy gép. Akinek régi notebook-ja van csak, korlátozott képességekkel, az is lehet, hogy egy-egy alkalomra, amikor kell a teljesítmény, inkább költ rá kicsit, és bérel valami erősebbet. Esetleg egy lan party-hoz szeretne még pár gépet egy társaság, amiken levezethetik a gőzt. Sok elfogadható oka lehet, miért akar ilyesmit az ember.
2015. júl. 9. 15:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Letesz az adott illető X összeg foglalót, gépfüggően, és amikor visszahozza épségben a gépet, akkor te visszafizeted azt a pénzt neki.

Autóbérlésnél is így működik.

nem tudom, hogy ki bérelne ilyet. Aki ezeken dolgozik és a saját eszköze bedöglik, az nem az eszköz miatt aggódik, hanem a rajte lévő munka elérhetetlensége miatt.

2015. júl. 9. 19:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a célcsoportod jobban szeret birtokolni, mint bérelni, még akkor is, ha bizonyos körülmények között jobban megérheti. A te példáid nem tűnnek életszerűnek. Ha valakinek lassú a gépe, előbb vesz fel áruhitelt és nyögi évekig, minthogy béreljen. Ha valaki a gépével keresi a pénzt, és kiesik a termelésből, valószínűleg tud újat venni, vagy eleve több gépe van. Ha nagy teljesítményű "munkagépeket" szeretnél bérbe adni, az elég forrásigényes vállalkozás lesz. A laptopok elképesztő sebességgel avulnak, tehát gyorsan meg kell termelnie az árát, a vállalkozás költségeit, a hasznot is, mielőtt elértéktelenedik. Számolgattál már esetleg? Mekkora lenne a gépek kihasználtsága? (pl: bérleti napok száma/hó), Reálisan mennyiért lehet a különböző teljesítményű gépeket kiadni? Mennyi, és milyen géppel kéne nekiindulni? Ennek mennyi a tőkeköltsége? Milyen cégformában gondolkozol? Milyen egyéb, fix költségeid merülnek majd fel? Milyen marketingterved van? Ez mennyibe kerül? Mi van, ha a letét nem fedezi a gépben okozott kárt, vagy az elvesztett gépet? Van annyi tőkéd, hogy több ilyen esettel számolva, a hosszan tartó pereskedés és ügyvédi költség is gond nélkül belefér? Szerinted mennyibe kerülne a biztosítás a gépekre ilyen rizikós tevékenységnél?
2015. júl. 9. 23:45
 5/7 anonim ***** válasza:
"Laptop berles"-re keresve van egy par talalat, foglalkoznak mar ezzel eleg komoly cegek. Hogyan fogod tudni felvenni a versenyt veluk? 0-rol indulsz, vagy esetleg van mar egy bejaratott pc uzleted, szervized amihez hozza lehetne kotni ezt egy uj szolgaltataskent?
2015. júl. 10. 10:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem az ötlet tetszik, de van pár dolog, amit mindenképpen érdemes megemlíteni.

Én csak nagy értékű eszközöket adnék bérbe, mert ezeket még nyugaton is meggondolják, hogy megveszik-e. Pl Apple cuccokat.

Mindenképpen kell egy szerződés, mely taglalja, hogy a keletkezett nem garanciális károkat a bérlő fizesse meg.

Én személy szerint ezt a dolgot, úgy adnám el, hogy környezettudatos

2015. júl. 12. 22:22
 7/7 anonim válasza:
sztem jo otlet , csak.igeny nem hiszem lenne ra.
2015. júl. 12. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!