Tudtok pár olyan cikket mondani aminek az árfolyama változó és megéri befektetni bele?
Mint pl. az arany.
Köszönöm de nemszeretnék olyan negatív kommenteket mint példéul 'az arany nagyon rossz befektetés'.
A valosagot leirni 'negativ komment'?
A valtozo arfolyamu 'cikkek' nem befektetesi celpontok, hacsak nem spekulalni akarsz, magas kockazat mellett. Mivel ranezesre fogalmad sincs az egeszrol, javaslom a bankoddal felvenni a kapcsolatot, es egyeb befektetesek utan nezni (allampapir, kotvenyek, alapok, stb.)
5 millió? Spekulálni 200-300 millióval lehet alaphangon. De inkább egy milliárddal.
5 millióval max. a Sarki üzlet ellen tudsz spekulálni.
3 millióval kezdtem el "spekulálni" (de utálom ezt a szót...), 3 évi mindennapos demózás után. Egy év után kiszálltam belőle, mert nem termelt annyit, amennyit szerettem volna. Plusszal hagytam abba, de nem érte meg a ráfordított időt. 10 millió alatt nem kezdenék bele újra.
Az arany _hosszú távon_ inflációkövető befektetés. Ezt nálam okosabb emberek mondják. Ha olyan befektetésre van szükséged, amit bármikor mobilizálni akarsz, soha ne aranyban gondolkozz. Lehet olyan 5 éved, amikor megduplázódik az ára, de az is előfordulhat, hogy 8 év után veszteséggel fogsz kiszállni belőle.
A "megéri" egy nagyon szubjektív fogalom. Mi a hozamelvárásod? Mekkora a kockázatviselési hajlandóságod? Milyen összegről van szó? Mennyi ideig tudod nélkülözni a pénzt? Mi a befektetés célja? Megannyi kérdés, amik nélkül nem lehet értelmes választ adni.
Az aranyat szvsz bizonyos vagyon fölött a portfólió kis %-ában érdemes tartani, kizárólag hosszútávon. Egy dologba rakni a pénzedet tudás nélkül szimplán őrültség, ami nagyon messze van a spekulációtól. Ha pedig nem akarsz bankkal közösködni, akkor hol szeretnéd tartani adott esetben a 50 tonna gabonát, a 600 zsák kakaót, és még sorolhatnám... a padláson?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!