Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan működik egy pályázat?

Hogyan működik egy pályázat?

Figyelt kérdés
Nyitni akarok egy vegyes boltot,de ugye fel kell újítani az épületet meg kell pár berendezési tárgy,na meg ugye felújításhoz festék szerszámok ilyesmi.Nos a lényeg az lenne,hogy gondoltam pályázni kéne de nem tudom,hogyan működik a dolog,ugyan beszéltem pályázatíróval de ő a munkaügyi hivatalt emlegette,hogy meg kérdezi milyen pályázat van,de én konkrétan nem dolgozói támogatásra gondoltam.Itt pl nálunk épült egy hotel az is nyert pályázatot 45millió forintot,tudom én nem kaphatnék ennyit,nos nem is ez a lényeg de gondolom kapta a pénzt az építkezésre eszközökre ilyesmi.Na nekem ilyen pályázat kéne.
2015. jún. 24. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért emlegette a munkaügyi hivatalt, mert ott tudják megmondani, milyen pályázatok vannak kezdő vállalkozásoknak. Nem csak dolgozói támogatások léteznek ott sem.
2015. jún. 24. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Az önfoglalkoztatóvá válás támogatására gondolt, most futnak.

1 hónapra el kell menni munkanélkülire, kell az igényelt összeg 20%-a önerőbe meglegyen, és 2 milliót lehet igényelni maximum, de kell mellé ingatlan fedezet is, vagy bankgarancia legalább ekkora értékben. 2 éves fenntartási kötelezettség van, amiben kikötik, hogy ez idő alatt nem dolgozhatsz máshol, vagy lehetsz alkalmazott, hanem főállásban a vállalkozásodat kell vinned.

Ennek keretén belül el lehet számolni, a felújítási, építési költségeket,-ingatlan vásárlást nem, csak ha termőföldet vesz valaki - az 50.000 Ft feletti eszközöket, berendezéseket, A kis értékű eszközök, is beszerezhetők meghatározott mértékig, de ha jól tudom az árukészlet már nem, igaz azt meg úgy érdemes kereskedelemben, hogy 8-15 napos átutalásra kérni az árut.

+ a cégalapítási költségeket, saját tőkét, vagy pl. a tanácsadások díjait, illetve ezen felül még igényelhetsz fél év bér- és járuléktámogatást is magad után.

Így az átmenetileg nem terhel meg az induláskor, de a fenntartásra vonatkozó feltételek kötöttebbek, mint mondjuk egy fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása c. pályázatnál, ami szintén lesz még idén várhatóan, ahol kisebb önerővel ( de reálisan azért ettől többel), magasabb összeget 3-6 milliót lehet pályázni.

Emellett azért első körben meg kellene nézni, a megyei kiírsában nincs e a kizártak között, a vegyesbolt?! ( a turkáló, kocsma, egyszámlás vállalkozások, pl. ügynökiek, ki vannak zárva belőle)

+ vannak elbírálási szempontok, amik előnyt élveznek, inkább emiatt lehet szükség egy pályázatíróra.

2015. jún. 24. 23:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Minden pályázathoz önerő kell, az meg neked nincs. Ezt látatlanban megmondom.

45 millió pályázathoz, a Hotel még ennyit hozzátett.

2015. jún. 25. 12:25
 4/5 A kérdező kommentje:
De van alap tőkém
2015. jún. 25. 12:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak hogy értsd egy 10 milliós pályázathoz, amiből 5 milliót állnak, neked meg kell lennie a 10 milliónak, amit majd elköltesz, és utána kapod vissza az 5 milliót, úgy kb. 1 év múlva. De lehet 1,5 év is.

Vagyis nem elég az 5 millió. Hitel csak nagyon kevés esetben engedélyezett, de inkább bank garanciát kérnek, az meg nem kevés pénz.

2015. jún. 26. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!