Ha web programozó vagyok, adhatok számlát akkor ha kiváltok egy magánszemély adószámot (7-es kód)?
Nem üzletszerű és nem rendszeres tevékenység lenne én úgy vélem, mert max. ha egy hónapban 1-2 megrendelés van/lenne.
Valamint a járulékfizetés ami nem teljesen tiszta, de mielőtt elmennék a navhoz érdeklődni megkérdezném azért itt is.
Annyit tudok hogy ha minimálbér 30%-át nem éri el a jövedelem akkor 16% szja "csak" amit fizetni kell, ha pedig meghaladja akkor 27+16%. Ez eddig világos, de mindig ez érvényes minden formában? Valamint növelhetem annyival a nettó árat legalább 50-60%-al amennyi a levonás? Hogy azért megérje nekem is és a megrendelőnek is?
Kérdezőnek:
Hol találtad meg? Én ugyanebben a cipőben járok. Írok privátot, hátha segíteni tudjuk egymást.
Válaszolónak:
Bármit lehet csinálni 7-es adószámmal, aminek nincsen TÁEOR száma, de semmit nem lehet így aminek van?
Köszi, közben pont megtaláltam én is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!