Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Gazdasag kialakitas 5000 fo...

Gazdasag kialakitas 5000 fo alatti telepulesen?

Figyelt kérdés
A nagyobb majorsagok, tanyak nagyon dragak, valamint az uj foldtorvenyben 6 honapig kifuggesztve kell lennie, igy aki verszemet kap az tud ajanlatot tenni, ha meg ha meg elovasarlasi joga van fuccs. Arra gondoltam, hogy nagyon kis telepuleseken vannak hazak mar parszazezer forintokert, nagy kozrel 1 hektaros kertekkel, ilyeneket megvenni es engedelyt kerni a hazak lebontasara valaminta fold atminositesere, igy egy 5-10 hektaros majorsagot letrelehetne hozni. Szerintetek ez realis? Ezekre a kis parszaz lakosu falvakba ugyse akar senki koltozni feszekrakoke meg miert legyen? Szerintem bele menne az onkormanyzat, hogy pl 10 romos hazzal kevesebb van a faluban, de 8 ha al nott a termoterulet, es egy viragzo major letesult ott.

2015. jún. 3. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Minden napra egy Peky85.

Nem kapod meg rá az állami támogatást mert belterület.

Pedig az igazi pénz abban van.

Az épületek lebontása is pénz (nem bontják le az "anyagáért"), a keletkezett építési törmelék elhelyezése is pénz.

Nincs benne annyi pénz, hogy megérje, a kistermelők is szenvednek, mert csak áron alul tudják eladni a termékeiket.

Nem kapsz bio minősítést, mert belterületen nem tudod teljesíteni a követelményeket - szintén ez lenne a "pénzesebb".

Összességében nézve a 8-10 hektár kevés önálló termelésre.

Munka melletti "önellátásra" meg sok.

2015. jún. 3. 19:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem akarod az én oldalamat is feltölteni tartalommal, ha ennyire ráérsz. Csak kérdezni kell!
2015. jún. 3. 19:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Drága földcserével lebontani, és ha az kimarad, akkor innen-onnan előugró tégladarabokkal nehéz lesz művelni.

Ráadásul permetezni nem lehet lakott területen, a gazdasági épületekhez, pedig kell a szomszédság beleegyezése.

És egy problémás szomszédság tud gondot okozni a gazdasági épületek, állatok miatt.

Amúgy 10 hektárból csak úgy élsz meg, ha az kertészet.

2015. jún. 3. 19:08
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Több hiba is van az írásodban.

1. Nincs 6 hónapig kifüggesztve.

2. 1 hektáros kert? Szinte kizárt.

3. Belterületet, amin lakóház volt, sosem fognak neked átminősíteni termőföldre.

2015. jún. 3. 19:17
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

de itt mi pl. néztünk 1 millióért is házat már.

Egyébként első lépésnek ajánlott pl. egy házat kertel megvenni, belterületen és utána már helyiként pályázni a földeket, amiket meg akkor fogsz tudni átminősíteni, ha megkapod rájuk az negedélyt. Nem egy utolsó szempont, hogy 1ha felett már végzettség kell és őstermelői.

2015. jún. 3. 21:21
 6/9 anonim ***** válasza:
peky fiú te napról napra nagyobb marhaságokat találsz ki...
2015. jún. 3. 21:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Amit Norbi ír az nem teljesen igaz.

"pl. egy házat kertel megvenni, belterületen és utána már helyiként pályázni a földeket"

Odaköltözés után még nem lesz helyi a törvény szerint. Ugyanis 3 év helyben lakás után lesz helyben lakó.

1 ha felett pedig nem végzettség kell és őstermelői, hanem végzettség VAGY őstermelői, bár nem hátrány éppen ha mindkettő megvan.

2015. jún. 3. 21:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk a részletekben lehet van eltérés. De azt hiszemnyilvánvaló, hogy ha valakinek van végzettsége az nem rst kiváltani az igazolványt sem, pláne, hogy részben támogatásokból van bevétele, vagy épp kamarai tagság mellett kárenyhítsi alapból is így részesedhet.

Nálunk a szomszédos falvakból veszik a földeket sokszor, illetv én is a szomszédos telepüéseken találtam megfelelket, nem volt belőle gond, hogy nem itt élünk 3 éve.

2015. jún. 3. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:

"Nálunk a szomszédos falvakból veszik a földeket sokszor, illetv én is a szomszédos telepüéseken találtam megfelelket, nem volt belőle gond, hogy nem itt élünk 3 éve."

Persze, hogy nem volt belőle gond. Egyszerűen csak hátrébb vagy az elővásárlási sorrendben.

2015. jún. 4. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!