Piacon szeretnék árulni saját termesztésű gyümölcsöt. Milyen engedély kell hozzá?
A kertünkben rengeteg gyümölcsfa van(szilva, cseresznye, barack, de van csicsóka is), és a szüleim megengedték, hogyha leszedem és eladom, enyém lehet a pénz. A helyi piacon árulnám(megyeszékhely). Milyen engedélyek kellenek?
19 éves vagyok.
"Mezőgazdasági kistermelő" NEM ŐSTERMELŐ!!! évi 600 ezer Ft bevétel alatt külön nav engedély és bejelentkezési herce-hurca nélkül árulhat akár piacon, akár a kapu-aljban. Előírás: Kockás füzetbe szépen bevésed a napi bevételedet, pl. x napon körte 20.- + ismét körte 50.- stb. stb. Az oldalat szépen a jobb felső sarokban sorszámozd be, tollal, filccel...
Ha egy ellenőr megjelenik, akkor előveszed a kis füzetedet, ...
Ha MEZŐGAZDASÁGI ŐTERMELŐ akarsz lenni, akkor igen, kellenek engedélyek, adószám, különböző bevallások, stb. stb.
Én "MEZŐGAZDASÁGI KISTERMELŐ" -ről beszéltem, akinek az éves bevétele egészen biztos, hogy nem lesz több mint 600 ezer Ft!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!