Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Saját méhész vállalkozás?!

Saját méhész vállalkozás?!

Figyelt kérdés

Jövő éven fogok érettségizni és gőzöm sincs arról, hogy ezt követően mivel lenne érdemes foglalkoznom.

Eddig arra jutottam, hogy ha meglesz az érettségi mint A terv, elvégzek egy két éves OKJ képzést lehetőleg egy olyan típusú szakmát tanulnák ki ami jól fizető.

Viszont B tervként szóba jöhetne egy saját vállalkozás alapítása ugyanis Nagyapám méhész, nagyjából 60 kaptárnyi méhünk van és az évente ebből befolyó összeg kb. 1-3 millió forint. A kérdésem az lenne, hogy mint fő állású munka ez mennyire lenne jó?! Mármint úgy értem, hogy fejlesztenénk a méh állományon, felszereléseken stb. (a bevétel növelésének érdekében, mivel ez a bevétel még növelhető a méhek bővítésével, továbbá Nagypapám már csak "hobbi" szinten tud ezzel foglalkozni de még így is könnyedén összejön a fent említett éves bevétel.)

Válaszotokat előre is köszönöm! :)

2015. máj. 26. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennyi kaptárral nem érdemes.
2015. máj. 27. 06:05
 2/6 anonim ***** válasza:
46%
Kell oda pár száz család, hogy megélhess belőle...
2015. máj. 27. 08:26
 3/6 szabóméhészet ***** válasza:
53%

Nagyapádat faggasd hogy mit kell gürizni a méhekkel,milyen drága foglalatosság,hogy a méz nem röppen magától a kaptárba,hogy sok évben nincs is elvehető méz,örülünk ha átmentjük a méheket jobb évekre.

Ha a pénzt látod benne,akkor sajnos rossz az indulás.

Eleve 10év tapasztalat mire elmondhatod magadról hogy értesz a méhekhez.Azt a semmire se való OKJ-s hülyeségen nem tanulod meg.

Olvass el legalább 100 méhészkönyvet többet érsz vele mint az OKJ tanfolyammal.

2015. máj. 27. 15:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen jól tudom a méhészettel járó problémákat gondokat, nem kell bemutatnod nem csak kizárólag a pénz miatt csináljuk/csinálnánk hanem amiatt is, hogy egyrészt örökség másrészt pedig úgymond szeretünk velük foglalkozni. A kérdést csak azért tettem fel mert érdekelt, hogy ha komolyabban foglalkozva lenne a méhekkel mint a most akkor meg lehetne e élni belőle, csak erre voltam kíváncsi, köszönöm a válaszaitokat!
2015. máj. 27. 17:53
 5/6 anonim ***** válasza:
53%

Azért amit szabóméhészet ír ne vedd készpénznek. Nem egészen úgy van az. Tudod a méhészek szeretnek sírni. Igenis van benne pénz.

Amit az előzőek írtak is baromság. Egyáltalán nem kell több száz család. Úgyhogy hajrá! Kezd el.

ui.: Szabóméhészet! Kevesebb rinyálást! Értem én, hogy egy esetleges konkurencia, de na...:)

Egy méhész

2015. máj. 27. 22:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én pároméknak (az öccsével és édesapjával együtt) kb 70-80 családja van, de emellett mindegyiküknek van fő állása. Pedig minden szabadidejüket a méhekre fordítják, de ennyi családból még nem lehet megélni.

Párom szeretne önállósulni, és még így is a jövőbeli terv, hogy 2 év múlva összehozza a 80 saját családját...

2015. jún. 2. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!