Saját méhész vállalkozás?!
Jövő éven fogok érettségizni és gőzöm sincs arról, hogy ezt követően mivel lenne érdemes foglalkoznom.
Eddig arra jutottam, hogy ha meglesz az érettségi mint A terv, elvégzek egy két éves OKJ képzést lehetőleg egy olyan típusú szakmát tanulnák ki ami jól fizető.
Viszont B tervként szóba jöhetne egy saját vállalkozás alapítása ugyanis Nagyapám méhész, nagyjából 60 kaptárnyi méhünk van és az évente ebből befolyó összeg kb. 1-3 millió forint. A kérdésem az lenne, hogy mint fő állású munka ez mennyire lenne jó?! Mármint úgy értem, hogy fejlesztenénk a méh állományon, felszereléseken stb. (a bevétel növelésének érdekében, mivel ez a bevétel még növelhető a méhek bővítésével, továbbá Nagypapám már csak "hobbi" szinten tud ezzel foglalkozni de még így is könnyedén összejön a fent említett éves bevétel.)
Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Nagyapádat faggasd hogy mit kell gürizni a méhekkel,milyen drága foglalatosság,hogy a méz nem röppen magától a kaptárba,hogy sok évben nincs is elvehető méz,örülünk ha átmentjük a méheket jobb évekre.
Ha a pénzt látod benne,akkor sajnos rossz az indulás.
Eleve 10év tapasztalat mire elmondhatod magadról hogy értesz a méhekhez.Azt a semmire se való OKJ-s hülyeségen nem tanulod meg.
Olvass el legalább 100 méhészkönyvet többet érsz vele mint az OKJ tanfolyammal.
Azért amit szabóméhészet ír ne vedd készpénznek. Nem egészen úgy van az. Tudod a méhészek szeretnek sírni. Igenis van benne pénz.
Amit az előzőek írtak is baromság. Egyáltalán nem kell több száz család. Úgyhogy hajrá! Kezd el.
ui.: Szabóméhészet! Kevesebb rinyálást! Értem én, hogy egy esetleges konkurencia, de na...:)
Egy méhész
Az én pároméknak (az öccsével és édesapjával együtt) kb 70-80 családja van, de emellett mindegyiküknek van fő állása. Pedig minden szabadidejüket a méhekre fordítják, de ennyi családból még nem lehet megélni.
Párom szeretne önállósulni, és még így is a jövőbeli terv, hogy 2 év múlva összehozza a 80 saját családját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!