Kb. mennyibe kerülne elindítani egy saját vállalkozást?
Jó lenne valami boltot nyitni. Állateledel- és kiegészítő boltra gondoltam, mert az szerintem menne a környékünkön, és nem utolsó sorban érdekel is az ilyesmi.
Tudom, elsősorban pénz kell hozzá, és egy jó hely.
A helyet kinéztem már, a pénz meg nem számít, az a legkevesebb..:)
Viccet félretéve, kb. mennyi tőke kellene egy ilyen bolt beindításához, illetve milyen engedélyek szükségesek?
A válaszokat előre is köszi!
Ezekre a kérdésekre neked kell tudni a választ, mivel rengeteg mindentől függ.
Soha semmilyen vállalkozásba nem szabad belekezdeni úgy, hogy nem készítesz üzleti tervet, nem kell bonyolultnak lennie, megnézed, hogy mik a költségek, elgondolkozol, hogy mennyi bevételre van szükség a nullszaldóhoz, miből lesz profitod, mennyi időt tudsz adni arra, hogy a vállalkozás beinduljon, etc...
Ha fogsz egy excelt, és elvégzed ezt a házifeladatot, akkor meg fogod látni, hogy mennyi tőke kell.
(én most mondhatom, hogy 5 milla, de a fene sem tudja, hogy mennyibe kerül ott a bolt ahol kinézted, mekkora raktárkészlettel akarsz kezdeni, alkalmazott lesz vagy te állsz a pult mögé. ha te sem tudod a kérdésedre a választ, akkor hogy akarsz üzletbe vágni?)
Ha ezeket itt kell megkérdezned, ne kezdj vállalkozásba inkább, mert nagyon nem vagyok akkor önálló.
Honnan a francból tudjuk, melyik városban élsz? Hogy mennyi ott a bérleti díj? Hogy honnan hoznál be árut és mennyiért? Mennyiért dolgozik a könyvelő stb stb...
Bérled a helységet vagy megveszed?
Árukészletre mennyit szánsz? Mert lehet 100e-et is ráverni, meg 10 milliót is.
"a pénz meg nem számít, az a legkevesebb"
Ezek után, nem tök 8 hogy mennyibe kerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!