Hogyan lehetek számlaképes?
Figyelt kérdés
24 vagyok, számítógépeket javítgatok egyetem mellett, most felkértek rendszergazdának is havi 40 ezerért, de kéne róla számlát adnom, meg jó lenne hivatalosan csinálni a dolgokat, persze piciben, hisz így is havi 15-50 ezer jön össze a kis melókból. Mi a teendőm?2015. ápr. 13. 19:01
2/6 anonim válasza:
Ilyen kis bevétel mellett nem fogja megérni, a végén még ráfizetsz. A jelenlegi szabályozás ilyen alacsony jövedelmezőségre nincs kidolgozva.
3/6 Icus47 válasza:
Nem leszel számlaképes, de teljesen legálisan
alkalmi munkavállalóként szerintem tökéletesen megoldható.5 napot dolgozhatsz folyamatosan, 15 napot dolgozhatsz egy hónapban, és max.90 napot egy munkáltatónál.
Másik lehetőség az egyéni vállalkozás KATA.adózási mód alkalmazásával.
4/6 Icus47 válasza:
Az előző válaszomhoz:
A 90 nap egy naptári évre értendő
5/6 anonim válasza:
csak a KATA havi 50 kiló kiadás tisztán
6 milliós éves árbevételnél éri meg kb
6/6 Icus47 válasza:
Igaz az 50 e Ft, de csak a főállású "KATA"-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!