Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Sok vállalkozóval találkoztam...

Sok vállalkozóval találkoztam már, akiknek nincs olyan végzettsége, mint amire vállalkozik. Pl sok asztalos, ők hogy csinálják, hogy mégis elkezdhették a vállalkozást?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 13. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
NEm kell neki rendelkeznie a végzettséggel, elég, ha alkalmazottnak van.
2015. ápr. 13. 12:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy nincs alkalmazott.
2015. ápr. 14. 11:33
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
olyan nincs hogy nincs
2015. ápr. 14. 13:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Vagy pl ahol én dolgozom, egy "családi" vállalkozás lényegében, műanyag fröccsöntő üzem, a tulaj, víz gáz szerelő, azon kívül van egy hegesztő és egy ács + én szakács... Szó al senkinek semmilyen műanyagos végzettsége... Fönökkel nagyon nem vagyok beszélő viszonyban amúgy kft vagyunk...
2015. ápr. 14. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:
76%
A társas vállalkozásoknak alapító okiratuk van, nem végzettségük. Abban kell meghatározni, hogy milyen tevékenységi körben akarnak működni, de a tagok kompetenciáját néhány esettől eltekintve, nem vizsgálja az ügyvéd, amikor ellenjegyzi a szerződést. Mivel pl ahogy írták is, alkalmazottal is meg lehet oldani az olyan tevékenységet, amihez előírt képesítés szükséges. Az az alapítók felelőssége (ráadásul korlátozva), hogy mennyire vannak szakmailag is otthon abban amit csinálnak. Egy cég A-tól Z-ig sok mindent csinálhat.
2015. ápr. 14. 18:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Tehát ha beszereznék mindent amivel a cégünk rendelkezik, ismerem a beszállítókat, a megrendelőket és van hozzá alaptőkém, akkor külön vézettség nem szükséges, csak egy ügyvéd, hogy "leklónozzam" a céget?
2015. ápr. 15. 09:41
 7/7 anonim ***** válasza:
71%

Akár...

Az ügyvéd nem nézi meg a végzettségeteket, csak beírja a Téáor számokat és tevékenységi kört. a cégbíróság is csak akkor kéri talán be ezeket, ha engedélyhez kötött az adott tevékenység (pl. orvos, gyógyszerész, stb).

Más kérdés, ha valaki "kókler" , annak mekkora esélye van az életben maradásra egy olyan szakterületen, amire nincs rálátása, vagy képzettsége. Pl. kicsit kínos lehet, ha egy megrendelő feltesz pár kérdést, amire nem tud releváns választ adni, az a hiteltelenség képét előre vetítheti, és a bizalmat vissza vetheti.

( Vagy pl. ha felvesz egy szakképzett munkaerőt bizonyos munkára, honnan fogja tudni szakmai ismeretek és tapasztalat nélkül, hogy az alkalmazott nem kezd-e el saját zsebre, vagy szakállra dolgozni a vállalkozás ügyfelével, csökkentve ezzel a vállalkozás eredményességét).

2015. ápr. 15. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!