Mért van az, hogyha valakinek hirtelen sok pénze lesz, akkor bizonyos időn belül elszegényedik újra?
azok szegenyednek el ujra, akiknek semmilyen penzugyi kulturajuk nincs, nem tudnak banni a penzzel, nem tudnak befektetni, hosszu tavon gondolkodni es takarekoskodni.
Ezek az emberek azert szegenyek mert minden penzt elszornak ami a kezukbe kerul (meg persze azert is mert keveset keresnek) es ha nyernek egy nagyobb osszeget, az alapveto beallitottsaguk nem valtozik, a penzt tovabbra is szorjak, csak nagyobb leptekben.
Aztan egyszer csak elfogy. Persze aki milliardokat nyer azt azert nehez elszorni, de szazmilliokat siman el lehet.
Ennek a következő okai vannak szerintem:
1. Az átlag embernek semmi pénzügyi kulturája nincs. Értem ezalatt, hogy nem fogja fel az eladósodás fogalmát sem. Szüksége van 500ezer Ft hitelre, pl. de ő 700-at vesz fel, mert ha már felvesz, akkor nem csak a szükségest veszi meg, hanem 200ezerért még luxusdolgokat is. Nem fogja fel, hogy ezzel megnövekszik a törlesztője és/vagy a futamideje
2. Azt hiszik, hogy a 10 számjegyű összegek végtelenek. Elkezdik szórni a pénzt. Tehát értem ezalatt, hogy nyernek pl. 1 milliárdot, vesznek belőle 200 millióért egy villát, 5 luxuskocsit megint 200millióért, adnak a barátoknak, haveroknak, családtagoknak. Ők soha többé nem akarnak dolgozni, tehát nem fognak. Marad a végén minden után 100 milliójuk. Igen ám, de a villát, a luxusjárgányokat, bulikat, utazásokat fizetni kell. Pár év után azt veszi észre, hogy hoppá, hát már csak 10 millió van, viszont a költségek ugyanakkorák mint az elején. Na ekkor jön az, hogy elkezdi eladogatni minden vagyontárgyát amiből pénzt tud csinálni, viszont az életszínvonalából nem ad lejjebb. Innentől pedig egyértelmű a dolog.
Három szó amit meg kéne tanulnia az átlagembernek amikor nagyobb összeget nyer: Befektetés, kamatos kamat, diverzifikáció. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!