Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lehetek alkalmazottból...

Hogyan lehetek alkalmazottból vállalkozó?

Figyelt kérdés

Külföldön összespórolt tőkémmel szeretnék vállalkozni. A baj az,hogy nyelvtudáson kívül semmilyen területen nincs szakmai ismeretem,hiszen multiknál végeztem betanított,jól fizetett irodai munkát.

Hogyan lehet szaktudást,kapcsolatokat,piacot szerezni a nulláról? Meglévő vállalkozást átvenni (miért adnák el?),alkalmazottként beletanulni?vagy van egyszerűbb módja?

2015. márc. 17. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
És mivel szeretnél vállalkozni ha nem értesz semmihez?
2015. márc. 17. 12:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel. A vállalkozás az önállóságról szól, ha nem értesz semmihez, akkor nem tudsz vállalkozni semmire.
2015. márc. 17. 13:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon sok vallalkozonak nincs szakmai hozzaertese,hanem csak tulajdonosok es vannak fizetett szakemberek/alvallalkozok akik a munkahoz ertenek. A vallalkozo szervez es iranyit a szakmai munka helyett. Erre az utra gondoltam. Ezt hogyan lehet elkezdeni?
2015. márc. 17. 23:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Sehogy, mivel a szervezéshez és az irányításhoz sem értesz. Te egy senki maradsz sajnos, ez van.
2015. márc. 25. 21:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Nehezen :-).

Vállalkozó vagyok.

Visszafelé kezdem: meglévő vállalkozást átvenni: árulnak kft-ket, utánanéztem, ajánlottak, csak könyvelővel megnézetve szabad!, mert általában a veszteségest adják el, vagy tartozásost, vagy olyat ahol volt valami turpisság. Bt-t nem. Ezért is adják el, meg azért, mert megszüntetni drágább, mint eladni.

Szerintem Neked ott kellene kezdened, hogy mit leülnél és gondolkoznál, hogy mivel szeretnél igazán foglalkozni.

Neked van tőkéd. Az már jó.

Ha tudod, mit akarsz csinálni, szerezhetsz pl. OKJ-s végzettséget. Nem hosszú idő. Kormányhivatalban megmondják, hogy egyáltalán kell-e szakirányú végzettség, ahhoz, amit csinálsz. Nem is tudom, valahol lehet a neten is rajta van. Aztán, ha kell, akkor az is megoldás ha olyan alkalmazottad van, aki rendelkezik ezzel a végzettséggel. Feltéve, ha szükséged van alkalmazottra, meg ha tudod fizetni. Ja, hogy egyéni vállalkozó, vagy kft, azt még nem is írtam.

Neten mindennek utána tudsz nézni, alaposan nézz utána, nyomozgassál. (mindig van és lesz valami aminek utána kell járni, nyugi!) Hivatalokban segítenek, de mindent egy helyen nem mondanak el, hogyan kell vállalkozónak lenni (pláne sikeresnek). Számolgass sokat! Kérdezni mindenhol szabad, és ingyen van. Kapcsolatot is lehet szerezni a nulláról (rendezvények, beszélgetés másokkal, akik ezt csinálják, stb.) Nem is biztos a kapcsolat a fontos, tudod mi a legfontosabb? Az információ!! Piacot nyugodtan lehet a nulláról szerezni. Ötleteljél, nézegesd a konkurenciát, gondold azt, hogy te vagy a vevőd, nézd meg úgy magad. Nézd meg mi manapság a menő! Menő-e (veszik/viszik-e) amivel foglalkozol? Ja és mindezt az előtt csináld meg, mielőtt belevágsz! :-)Már amennyit meg lehet belőle.

Ja, és kitartás :-)! Arra szükséged lesz!

2015. márc. 25. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!