Egyéni vállalkozó vagyok. Számlatömb vásárláskor az eladó hölgy nem csak az adószámomat, pecsétemet kérte, hanem fénymásolatot akart csinálni a vállalkozói igazolványomról! Létezik ilyen változás?
Nekem ez annyira tetszik, hogy hoznak egy gumiszabályt, majd jóóól előkészítik azt a gyakorlatra.
Igaz, ez nem egyéni vállalkozó, hanem vállalkozás vagy egyéb jogi személy.
A számlatömb hivatalosan csak ugye az eredeti adóhivatali bejelentkezőre adható ki. Az adóhivatali bejelentkező első példányát érkezteti az adóhivatal, amelyen megállapítja az adószámot. A többi pedig mögé van tűzve... Szerintem innen érthető, hogy az adott cég nevére BÁRKI tud számlatömböt venni. Csak egy ÁNYK kell az APEH honlapjáról, és a megfelelő nyomtatványon a saját adatait kell a képviselőre vonatkozó oldalon kitölteni. Majd "hozzátűzni".
Tehát nagyon jó ez a szigor, de a legegyszerűbb földi halandó is ki tudja játszani. Arról nem is beszélve, hogy változásbejelentés esetén az elektronikus adatszolgáltatásra kötelezett nem "lepecsételt papíron" nyújt be módosítást...
Ergo az a konklúzió, hogy sz..rt sem ér a jogszabályi környezet, mert először is lehetőséget ad arra, hogy visszaéljenek vele, másodsorban pedig életszerűtlen.
A bélyegzőt nem kérheti; nem is kötelező csináltatni (kb egy éve)
A vállalkozói igazolvány el kell kérnie, de nem fénymásolhatja le.
Január 1-től már nem kötelező a váll.ig. kiváltása sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!