Főállás mellett lehetek egyéni vállalkozó, webshop-tulajdonos?
Figyelt kérdés
A pontos szituáció a következő. Férjemről lenne szó, a kérdést az ő nevében tettem fel. Van főállása, nekem nincs. Ha az ő nevére indítjuk be a vállalkozást, de én végzem az összes munkát, az mennyire törvényes? Számít ez valamit, vagy csak az a lényeg, hogy papíron minden rendben legyen? Mert ha saját nevemre csinálnám, fizethetném első perctől a járulékokat, aztán a bevétel is rizikós még így a legelső hónapokban. Mit gondoltok, működhet így?2015. márc. 5. 11:22
11/15 anonim válasza:
Mekkora hülyeségeket tudnak írni. [...] Arra is érdemes odafigyelni,hogy így már egy másik adósávba kerülhet a férjed"
Jah, egykulcsos adónál másik adósávba fog kerülni ;)
12/15 anonim válasza:
Igen tényleg egykulcsos az adó,hála a köcsög fidesznek,de ettől eltekintve a többi amit írtam igaz.
13/15 anonim válasza:
"Ha férjed főállásban dolgozik és be van jelentve valahol,akkor ott már a járulékai be vannak fizetve!"
Tényleg hülyeségeket tudsz írni!
Ha az ember 3 helyen dolgozik, akkor mind a három helyen meg kell fizetni mindent! Járulékokat is! És ha pl beteg lesz, 3 helyről kap táppénzt is...
Nincs járulékmentesség. Meg van, hogy milyen jogviszonyban mit kell fizetni, de olyan nincs, hogy ha egy helyen megvan, akkor emiatt mentesül bárki a másik jogviszonyában!
14/15 Lyann66 válasza:
Most lettem vállalkozó főállás mellett, és egy forint járulékot sem kell fizetnem, ha eléri a főállás a heti 36 órát. Csak a tiszta haszon utáni adót kell megfizetni.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Lyann66, én is így tudtam.
2015. jún. 13. 16:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!