Milyen fajta terméket éri meg leginkább webáruházban árusítani szerintetek?
2 módon lehet betörni:
1: vagy SOKKAL jobban csinálod, mint a most jelen lévők (kérdésedből ítélve nem tartasz ott),
2: találsz egy réspiacot, amiben (relatív) könnyen a legjobb lehetsz (ez meg azért nehéz, mert a réspiacnak elég nagynak kell lennie, hogy azért a megélhetésedet biztosítsa).
Online kereskedelem, csak részgazdálkodásra és melléktevékenységnek éri meg évek óta. Közel 10 évet maradtál le. Nem rosszindulat, csak ez a valóság. Főállásban már nem tudsz működni, a kamikaze árversenyek és a nagyok tőkeereje, offshore ügyletei miatt.
Vagy elkezdesz innovatív módon leképezni offline dolgokat, online-ra. Az még egy ideig járható út amíg a nagyobb, lomhák nem veszik észre.
Köszönöm a részletes válaszod! Tényleg úgy néz ki, hogy nem éri meg. Én ugyan nem külföldről hoznám be a terméket, tehát az árfolyam nem zavar be, de az, hogy a nagyker egyben kisker is, megnehezíti a szimpla webáruházak helyzetét.
És ezek a razziák, meg C típusú vizsgálatok, ezek az ilyen egyszerű kis webáruházaknál is mindennaposak? Nem mintha nem lennék becsületes, de azért ez olyan, hogy ha akarnak találni valamit, akkor találnak is.
Nem feltétlen általános érvényű, én csak a saját tapasztalatom írtam le az elektronikai területről, meg amit azóta látok.
A NAV leggyakrabban mondjuk akkor hív be "beszélgetni", ha pl Áfát igényelnél vissza vagy tartósan is veszteséges vagy.
Hazai beszerzésre alapozni nem tudom mennyire érheti meg más területen? De tekintve hogy 27% Áfa (könyv esetében ez ugyan nem is érvényes), talán a legmagasabb az Unióban, nem vetít előre túl jó eladási árakat, az importtal szemben egy jellemzően árérzékeny piacon. De ha van akkora az árrés rajta, hogy "beáldozható" ez, attól még működhet, de főállásban én nem javaslom az indulást jelenleg vállalkozásoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!