Miért kell 2 napra 50ezret befizetni friss KATA-s vállalkozóként?
Értem. A "törvények nem ismerete, nem mentesít a törvények alól" – persze, nem is, csak gondoltam, ami a neten van írva, azt lehet követni és nem hittem volna, hogy nem hagyatkozhatok az ügyintézőre.
Köszi a kommenteket!
rossz időpontot kaptál? Miért nem kértél másikat? Mondhattad volna, hogy bocs, elsejétől szeretném.
Mindig más a hibás :(
Igen, pontosan úgy van, ahogy az utolsó kommentelő írta és nem rossz időpontot kaptam.
"talán egy későbbi nagyobb bajt előzött meg ez a tanulópénz figyelmeztetésként, hogy alaposan utána kell érdeklődni mindennek".
Próbáltam információkat beszerezni innen:
Itt azt írják 'az adóalanyiság kezdete és a bejelentés időpontja' alatt, hogy: Az adóalanyiság a választás bejelentését követő hónap első napjával jön létre. Néhány ismerősöm, aki ezzel foglalkozik, mind ugyanígy tudta. Tehát, utánaérdeklődtem, ahogy csak tudtam. No, mindegy! Kifizetem.
Ez az idézet csak akkor érvényes, ha már korábban is működött a vállalkozás, csak nem KATA-s volt. Új vállalkozás esetén nem így működik.
"Az adóalanyiság kezdete és a bejelentés időpontja kezdő vállalkozások esetében" részt keresd.
Tény, hogy ez egy tanulópénz volt, mert a NAV sokkal súlyosabban is alád tehet, ha valaminek nem mész messzemenőkig utána. És a NAV a bürokrácia kiteljesedése, tehát még biztos számos ilyen dologgal fogsz találkozni.
Korábban nem működött a vállalkozás! Új vállalkozás esetén nem így működik? No, ezt jó tudni és köszönetemet fejezem ki a NAV-nak, hogy egyértelműek a rendelkezéseik…
"a NAV a bürokrácia kiteljesedése, tehát még biztos számos ilyen dologgal fogsz találkozni".
Azt hiszem, résen kell lennem, mert még értem jönnek egyik éjjel egy leföggönyözött sötét autóval és utána már letölthető formában sem leszek jelen. :-))
Köszi a kommenteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!