Mi a feltétele annak, hogy saját vállalkozást indítsak?
Szerintem eddig saccperkb úgy egy millióan tették fel ezt a kérdést, de válaszolok:
valamilyen vállalkozói forma kell hozzá. Társas, vagy egyéni. Tehát lehetsz egyéni vállalkozó (ehhez az engedély kiváltása ingyenes, illetve nem az, mert miután megkapod 15 napon belül kell fizetned 5000 ft-t az iparkamarának. Ha szeretnél vállalkozói igazolványt is, az 10.000 ft)
Hogy mennyi tőke kell, azt nem tudom, mert nem tudom mit akarsz csinálni.
Én pl szinte 0 forintból építgetem most az internetes vállalkozásom, el lehet így is kezdeni.
Persze kényelmesebb, ha van rá tőkéd, illetve ha nem internetes vállalkozás, akkor mindenképp vannak kiadásaid. Illetve vállalkozóként még ott a járulék stb, ezeket könyvelőtől kérdezd meg, ahogy azt is, milyen vállalkozói formát válassz.
Hogy végzettség kell-e , azt megint csak nem tudom, mivel nem tudom, mit akarsz csinálni.
Tevékenységi kört kell felvenned, itt nézheted meg őket:
Ahogy látod, itt vannak olyan tevékenységi körök, amikhez külön végzettség, engedély, vagy mindkettő kell, és van olyan, amihez nem. Ehhez megint csak könyvelőt javasolnék.
Remélem segítettem. Komolyan, könyvelő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!