Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy céget mért akarnak eladni...

Egy céget mért akarnak eladni ha 120M Ft/év nyereséggel hoz?

Figyelt kérdés

Mint pl. ezt:

[link]

Nem furcsa egy kicsit vagy ennek mi az oka?

Vagy itt vannak ezek ha annyira megérné megvenni akkor mért adnák el?

[link]

2014. aug. 23. 18:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Mert pl. aki eladja, nem akar tovább dolgozni vele, hanem a megkeresett pénzt élvezni...
2014. aug. 23. 19:22
 2/10 anonim ***** válasza:

A több száz hirdetés közül melyikre gondoltál?

10-et megnéztem, de sehol nem írják a nyereséget. Amit te mondasz ott az "akár" szócska is szerepel, tehát megveszed, felfejleszted, akkor talán 120m lesz...

Olvasni kell a sorok között, különben madárnak néznek :)

2014. aug. 23. 19:29
 3/10 A kérdező kommentje:

# 2

Talán azt amit elsőnek linkeltem???

2014. aug. 23. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert:

- Más vállalkozásba akar kezdeni a tulaj és kell neki a tőke

- Megunta a vállalkozását és kiszállna

- Meghalt / munkaképtelen lett a tulaj, az örökös / utód nem akar vagy tud bajlódni a céggel

Aztán vannak a kevésbé kedvező okok:

- Kifosztották a céget ami tavaly (vagy papíron) valóban hozott 120M nyereséget, de ha idén megveszed akkor már nem fog, mert már nincs miből vagy hogyan

- A tulaj mondjuk Fityesz-haver VOLT, de valakivel összeveszett és tudja, hogy az életben nem kap a FITYESZ kormánytól több zsíros állami megrendelést, ezért szabadulna a cégtől. Persze a tavalyi csókos melók nyeresége jól mutat a könyvelésben eladáskor

- Simán átbaxás (csak papíron könyvelt nyereségek)

- Simán átbaxás (csak a hirdetésben létezik a nyereség)

2014. aug. 23. 21:20
 5/10 A kérdező kommentje:

# 4

Köszönöm az értelmes választ, ritka már az ilyen ezen az oldalon!

2014. aug. 23. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Az első amit linkeltél az pont nem egy eladó cég hirdetése :)
2014. aug. 24. 08:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Oda van írva, hogy "is". Ez annyit tesz, hogy ha szerzel rá megrendelést.
2014. aug. 25. 11:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Megtörtént eset napjainkból:

Adott egy sikeres cég a két tulaj nem igazán van nagyban egymással, az egyiknek családi és egyéb okok miatt ki kell szállnia, árverés.... Árverezik a céget, a másik tulaj elől módszeresen eltitkolják az információt. Pontos részleteket szándékosan nem írok. Ügyeskedő 8 millióért veszi meg a tulajdoni hányadot, el sem hiszi miért ennyi. Kb. 6 hónap után 200 millióért adta el a másik tulajnak. Ez nem vicc, ez valós történet.

2014. aug. 26. 11:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Ok link a céghez, bizonyítékok, adásvételi?

Jahhh, hogy te a Józsitól hallottad a kocsmában, ez máris meggyőzött engem is :)

2014. aug. 26. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is tudok ilyet, én taxi társaságnál tudok olyat, hogy az egyik tulaj meghalt, a többi adott a családnak 20 milliót, és meggyőzték, hogy így jó lesz nekik.

Közben kiderült, hogy 20 millió, csak a tizede a tulajdoni résznek. :D

2014. aug. 26. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!