Egy céget mért akarnak eladni ha 120M Ft/év nyereséggel hoz?
Mint pl. ezt:
Nem furcsa egy kicsit vagy ennek mi az oka?
Vagy itt vannak ezek ha annyira megérné megvenni akkor mért adnák el?
A több száz hirdetés közül melyikre gondoltál?
10-et megnéztem, de sehol nem írják a nyereséget. Amit te mondasz ott az "akár" szócska is szerepel, tehát megveszed, felfejleszted, akkor talán 120m lesz...
Olvasni kell a sorok között, különben madárnak néznek :)
# 2
Talán azt amit elsőnek linkeltem???
Mert:
- Más vállalkozásba akar kezdeni a tulaj és kell neki a tőke
- Megunta a vállalkozását és kiszállna
- Meghalt / munkaképtelen lett a tulaj, az örökös / utód nem akar vagy tud bajlódni a céggel
Aztán vannak a kevésbé kedvező okok:
- Kifosztották a céget ami tavaly (vagy papíron) valóban hozott 120M nyereséget, de ha idén megveszed akkor már nem fog, mert már nincs miből vagy hogyan
- A tulaj mondjuk Fityesz-haver VOLT, de valakivel összeveszett és tudja, hogy az életben nem kap a FITYESZ kormánytól több zsíros állami megrendelést, ezért szabadulna a cégtől. Persze a tavalyi csókos melók nyeresége jól mutat a könyvelésben eladáskor
- Simán átbaxás (csak papíron könyvelt nyereségek)
- Simán átbaxás (csak a hirdetésben létezik a nyereség)
# 4
Köszönöm az értelmes választ, ritka már az ilyen ezen az oldalon!
Megtörtént eset napjainkból:
Adott egy sikeres cég a két tulaj nem igazán van nagyban egymással, az egyiknek családi és egyéb okok miatt ki kell szállnia, árverés.... Árverezik a céget, a másik tulaj elől módszeresen eltitkolják az információt. Pontos részleteket szándékosan nem írok. Ügyeskedő 8 millióért veszi meg a tulajdoni hányadot, el sem hiszi miért ennyi. Kb. 6 hónap után 200 millióért adta el a másik tulajnak. Ez nem vicc, ez valós történet.
Ok link a céghez, bizonyítékok, adásvételi?
Jahhh, hogy te a Józsitól hallottad a kocsmában, ez máris meggyőzött engem is :)
Én is tudok ilyet, én taxi társaságnál tudok olyat, hogy az egyik tulaj meghalt, a többi adott a családnak 20 milliót, és meggyőzték, hogy így jó lesz nekik.
Közben kiderült, hogy 20 millió, csak a tizede a tulajdoni résznek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!