Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Házibuli! Milyen engedélyekkel...

Házibuli! Milyen engedélyekkel kell rendelkezzek hogy megszervezhessem?

Figyelt kérdés

Hallottam hogy be kell jelenteni a rendőrségnél és a tűzoltóságnál ha bulit szervezek! Ez a buli a városhatártól 8 km-re egy házban lenne!

Milyen engedélyekkel kell rendelkezzek hogy megszervezhessem?

2014. aug. 23. 11:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez így ebben a formában hülyeség, legalábbis a tipikus házibuli, ahogy én ismerem max. 10-12 főből áll, s inkább baráti összejövetel, ebben az esetben nincs szükség semmiféle bejelentésre. Ha már egy minimum 50-60 fős nagy hepajra gondolsz, az már más tészta, ott elképzelhető, hogy bejelntés-köteles vagy.
2014. aug. 23. 11:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Maximum 8 embert magammal eggyüt tudok elszálásolni! Annál többen nem leszünk!
2014. aug. 23. 11:55
 3/8 A kérdező kommentje:
De lennének idegenek és rendszeres lenne és fizetős!
2014. aug. 23. 11:55
 4/8 anonim ***** válasza:
A házibuli szervezés íratlan szabálya, hogy idegeneket ne engedj be, mert ki tudja mi fog eltűnni...fizetősnek meg én értelmét ugyan nem látom, az már a te dolgod, hogy hogy oldod meg.
2014. aug. 23. 11:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak mozdíthatatlan dolgok vannak ami meg mozdítható az meg fogyasztható! És a házat akarnám felújítgatni a bevételből! Pár száz forintokról beszélünk! De a lényeg az engedély megszerzése! Álítólag csak akkor engedélyköteles ha lakott területen kívül esik!
2014. aug. 23. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ha van ott egy ház, akkor jó eséllyel lakott terület :D Amúgy ilyen kis létszámnál a kutyát nem érdekli, annál inkább az, hogy bevételről volt szó - ilyen jogcímen nem szedhetsz be pénzt - adózás, ÁNTSZ engedély és egyebek nélkül legalábbis biztos nem. Arról nem is beszélve, hogy kitolás a többiekkel szemben, házibuliban max. az étel/italfogyasztás fedezésére szoktak párszáz forintot kérni a szervezők.
2014. aug. 23. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Bunkó leszek, megosztom a válaszomat a nyilvánosság előtt! :

Ki az az idegen, aki hozzád menne bulizni és még fizetne is érte?

OHHHH.... Gruppen party :)

4 hölgyike közül 1ik te lennél, a 4 úriember meg a hirdetésetekre jönne, mint fizetős "bulizó". Van benne ráció nem is olyan irdatlan hülyeség az ötleted!

Bár én előbb fizetnék, ha külön szobán kapnám a kényeztetést, nekem nem jön be a dolog. Ennek ellenére tuti lesznek vendégeitek, a lényeg, hogy fizess adót és ne lehessen rád mondani, hogy a másik 3 csajt te szervezted be. Írjatok 1 közös papírt, amin feltüntetitek adatokat, stb. és szerepel, hogy közös az elképzelésetek.

Iskola nem lehet 1,5km-re, de ennek inkább nézzetek utána.

Sok sikert és sok rendes vendéget kívánok nektek!

2014. aug. 23. 12:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Hallottam már bunkobbat is! Egészséges a véleménykinyilvánításod! Csináltam közvélemény kutatást és igen kellendő dolog lenne egy ilyen buli! Számomra mind az idegen akinek nem tudom a nevét még az is aki az osztálytársam iskolatársam volt!

Nem a kuncsaftokkal van a gondom hanem hogy nem akarok rendőröket a bulimon! Ezért kell nekem engedély a hatóságoktól!

2014. aug. 23. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!