Van egy kft, amelyet tavaly alapítottunk Édesanyámmal. Én vagyok az ügyvezető. Hogyan tudnék kilépni? Bővebben lent!
Ha elmennél máshova dolgozni, akkor lenne pénzed, amiből a KFT tartozását kifizethetnéd. (Többes jogviszony létezik)
Aztán szépen végelszámolást kezdeményezhetsz a cégbíróságon.
Megszűnik egy cég:
- végelszámolással, ha fizetőképes
- felszámolással, ha nem fizetőképes
Csődeljárásnak pontosan az a lényege, hogy a cég ne szűnjön meg, hanem megpróbálják "helyrehozni". Ha nem sikerül, akkor a csődeljárás felszámolássá alakul át.
Szerintem lehetsz, hiszen ugye ismerjük a "másodállás" intézményét. De az is kérdés, hogy a kft-ben tagi vagy alkalmazotti jogviszonyban szerepelsz. Mindenesetre - ha jól tudom - a tb járulékodat csak az egyik munkaviszony után kell befizetned, ez tehát némi könnyebbséget jelenthet.
De célszerű lenne ezt az egész történetet a könyvelőddel átbeszélni. Végül is ezért kapja a pénzt (ha kapja még egyáltalán..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!