KATA-s, alanyi ÁFA mentes egyéni vállalkozás indítása esetén milyen teendőim lennének, milyen helyeken kell bejelentkeznem?
Azt tudom, hogy az egyéni vállalkozást ügyfélkapun is lehet igényelni, de a KATA és az alanyi ÁFA-mentesség bejelentése is letudható ott? Milyen adminisztrációs teendőim vannak ezek után havonta, negyedévente, félévente, év végén?
Még csak tervezési szakaszban vagyok, de nagyon megköszönném, ha valaki tudna ezek megválaszolásában segíteni!
Iparkamarának azt hiszem évi 5000Ft
Fővárosnak IPA iparűzési adó 25000Ft*évente kétszer - De! a kezdő vállalkozóknak első évben az induláshpoz van kötve mikor kell befizetni, utána lévő évtől azt hiszem március és szeptember 15-ig kell befizetni.
Havonta NAV-nak a KATA vagy 50e vagy 25eft attól függően van-e mellette főállásod vagy nincs.
6M alatt ÁFA mentes vagy szerintem erre is kell lenni nyomtatványank - ebben nem vagyok biztos- és akkor kapsz egy adószámot amin xxxxxxxx-1-xx
lesz.
Majd megküldi NAV kb 2 hónap után.
plusz a EHO vagy minek ki kell jelentkezz a 14T1041 ??? nyomtatványon talán.
plusz váltsd ki a TEL nyomtatvánon a NAV-hoz ügyintézést már most, akkor telefonon tudsz majd folyó ügyet intézni.
Kell lehet egy vállalkozói bankszámla és onnan utalni a havi dolgokat.
Nem vagyok könyvelő, ha jót akarsz szerzel egyet. Én nem találtam normálisat csak hitegetőt szokás szerint! Hagytam is a fenébe.
Miután létrejött a vállalkozásod a NAV felé több nyomtatványt is be kell adni + a területileg illetékes kamaránál regisztrálni kell + az önkormányzatnál is be kell jelentkezni az iparűzési adó hatálya alá.
Mindenképpen javaslom, hogy keress meg egy könyvelőt. Engem is kereshetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!